Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Myrskyluodon Maija Kouvolan Teatteri 15.4.2023

15 huhti _ 18:00 20:45

Rakastettu musikaaliklassikko selviytymisestä, arkisesta elämästä ja ennen kaikkea rakkaudesta. Nuori Maija naitetaan kalastaja Jannelle ja aviopari asettuu asumaan karulle Myrskyluodolle. Jannen ja Maijan avioliitosta kehittyy elämänmittainen rakkaustarina, jonka varassa kestetään elämään kuuluvat menetyksetkin.

Kolmekymmentä vuotta sitten Tampereen Työväen Teatterissa kantaesitetty musikaali on ikoninen teos. Maijan kasvutarina nuoresta naisesta vaimoksi ja perheenäidiksi, ankaraa saaristolaiselämää eläväksi naiseksi, on koskettanut suomalaisia sukupolvesta toiseen. Maija edustaa vahvaa naista, mitä monet tulkinnat ovat olleet vahvistamassa.

Mietteitä teoksen takaa

– Minua kiinnostaa lähtökohtaisesti Maijan kasvutarina ja Maijan vahvuus, mistä se kumpuaa, mistä se syntyy? Mitä ihminen tarvitsee selviytyäkseen elämän karikoista? Toisaalta haluan tuoda esiin herkän Maijan, aistivoimaisen Maijan, jonka vahvuus onkin mysteeri.  Haluan olla riisumassa eräänlaista sankarimyyttiä hänen hartioiltaan. Maijan tarinaan on helppo samaistua. Elämän kohtalot ovat tunnistettavia ja samalla hänen herkkyyttään haluaa suojata,
pohtii musikaalin ohjaaja Tiina Luhtaniemi, ja jatkaa:

Tulkinnassani toivon saavani esille maagisia, ellei surrealistisiakin elementtejä Maijan arkisesta elämästä Myrskyluodolla. Tässä on merkittävänä apuna koreografi Riikka Puumalaisen luomat koreografiat ja lavastaja Juho Lindströmin mielenmaisema: “Myrskyluotolainen sielunmaisema on mielentila.”

Myrskyluodon Maija on Kouvolan Teatterin pitkäaikaisen puvustomestari Leila Kososen viimeinen suunnittelutyö ennen eläkkeelle jäämistä.

Yksi suurista kotimaisista klassikoista nyt ensimmäistä kertaa Kouvolan Teatterissa!
Ensi-ilta 10.9.2022 suurella näyttämöllä.

Lisätietoja: https://kouvolanteatteri.fi/myrskyluodon-maija/

Kouvolan Teatteri

05 7400 330

View Organizer Website

Kouvolan Teatteri

Salpausselänkatu 38
Kouvola, Suomi
+ Google Map