Katin Blogi

Pyöräkuumetta

Pyöräkuume on tarttuva, salakavala sairaus. Moni saattaa sairastaa sitä tietämättään ja näin tartuttaa sen epähuomiossa myös muihin. Varsinkin markkinoinnin avulla pyöräkuumetta yritetään levittää sellaisiin, joiden vastustuskyky on pyöräkuumeelle alentunut.

Itsehän olen sairastanut pyöräkuumetta jo hyvän tovin. Diagnoosi ei ole kuitenkaan valmis ja en tiedä, sairastanko maastopyörä-, citypyörä- sähköpyörä- vai peräti Fatbikekuumetta. Toisaalta olisi kiva sellainen sähköpyörä, mutta mummonpyörässäkin on puolensa. Näin ollen oireenmukainen hoito on ollut pelkkää renkaiden potkiskelua.

Renkaanpotkija

Urbaanisanakirja tietää, että renkaanpotkija on ihan oikea sana asiakkaalle, joka vain katselee ostamatta mitään. Tämä alun perin autokauppaan liitetty termi on levinnyt myös muuhun kaupankäyntiin. Renkaanpotkijoita toki on erilaisia, mutta yhdistävä tekijä on se, että renkaanpotkija ei ole tosissaan ostamassa tai on hyvin epävarma tai jopa pelokas ostamaan mitään. Harvoin renkaanpotkijan kanssa päästään varsinaiseen kaupantekovaiheeseen. Hän etsii sitä jotain, jota ei ole olemassakaan. Tunnustan olevani renkaanpotkija.

Nyt kaivattaisiin pyöräkuumetartunnan saaneille, pyöräkuumetta kantaville ja pyöräkuumetta poteville oma tukiryhmä, josta voisi hakea apua ja vertaistukea kuumeeseen sen ilmenemismuodosta riippumatta. Tukiryhmässä voisi jakaa kokemuksiaan sekä voitetuista että hävityistä taisteluista pyöräkuumetta vastaan. Aika moni jo kroonista pyöräkuumetta sairastava kaipaa tosissaan neuvoja ja vinkkejä, miten vastustuskykyä voisi kasvattaa, millaisia vaihtoehtohoitoja on saatavilla ja peräti kotihoitoon soveltuvia reseptejä, joilla kuumetta voisi lieventää tai peräti päästä siitä kokonaan eroon.  Tiedän, etten ole sairauteni kanssa yksin. Voisikohan vertaistukea löytyä auto- tai venekuumetta potevista?

Vertaistukea terassipyöräilystä

Pyöräkuumeesta harvoin muodostuu varsinaista epidemiaa, mutta joskus se saa uusia ilmenemismuotoja, jotka saattavat levitä lähes epidemian tavoin. Tällainen ilmenemismuoto on toivottavasti 15.8.2020 Kouvolassa järjestettävä Terassipyöräily.

Terassipyöräilyssä tämä wannabe-pyöräilijä pääsee hieman haistelemaan, millaisilla peleillä muut liikkuvat ja saa näin ehkä varmistuksen omalle diagnoosilleen vertaistuen kautta. Ja mikäs sen parempaa, kuin oppia muiden (kantapään kautta kerättyjen) kokemusten kautta. Mutta matkaa joudun taittamaan edelleen Kaakau-kaupunkipyörillä, joita muuten voi vuokrata edullisesti esim. Matkakeskukselta. Tämä ei harmita, mutta toivottavasti terassipyöräilijöillä kypärä ei päätä kiristä, vaikka se päässä toivottavasti onkin ja he ottavat myös vuokrapyörällä ajavan terassipyöräilijän joukkoon mukaan.


Terassipyöräilyyn pääset tutustumaan tästä linkistä!

Auronkoista viikonloppua toivotellen pyöräkuumeinen Kati,
joka on toiminnanjohtaja yhdistyksessä Kouvolan Ydinkeskusta ry

Categories: Yleinen