KatinBlogi – Nuorkauppakamari

Nuorkauppakamari – kasvualusta ja vaikuttamisen kanava

Miltä näyttää Kouvolan tulevaisuus? Korona-vuosi ei ole päästänyt ketään helpolla. Siinä missä yksityiset ihmiset on pakotettu muuttamaan toimintaansa, varsinkin yritykset, julkinen sektori ja järjestöt ovat joutuneet mukautua välillä nopeallakin aikataululla muuttuviin olosuhteisiin.

Poikkeuksellisina aikoina, oli kriisi mikä hyvänsä, korostuvat kaksi ääripäätä. Toinen on se, joka lamaantuu. ”Odotetaan vain, että tämä kriisi menee ohi, ja jatketaan sitten aivan kuten ennenkin”. Toinen ääripää on se, joka ottaa haasteen mahdollisuutena. ”Miten meidän täytyy muovata toimintaamme, jotta pärjäämme muuttuneissa olosuhteissa?”

Se, mitä oli olemassa ennen maaliskuuta 2020, ei palaa. Tuleeko aikaa koronan jälkeen, sitä ei kukaan tiedä, mutta varmasti aika koronan kanssa jatkuu. Se tarkoittaa, että on löydettävä uusia tapoja toimia – myös Kouvolassa.

Me nuorkauppakamarissa kuulumme siihen ryhmään, joka mukautuu muutokseen: Developing leaders for a changing world. Näköpiirissä ei ole paluuta entiseen. On vain muuttuva maailma, jossa on pärjättävä.

Nuorille aikuisille nuorkauppakamari on kanava vaikuttaa. Se on kasvualusta, jossa luodaan positiivista muutosta ympäröivään yhteiskuntaan. Joillekin oman osaamisen kehittäminen on tärkein juttu, ja vaikutus syntyy sivutuotteena. Joillekin intohimo on nimenomaan vaikuttaminen ja oma osaaminen kehittyy siinä sivussa. Niin tai näin, lopputulos on sama: samalla kun meistä kehittyy työelämän asiantuntijoita, me muutamme maailmaa ympärillämme.

Kouvolan Nuorkauppakamari on vuodesta 2006 lähtien etsinyt yhteistyössä PK-lehden kanssa Positiivisinta kouvolalaista. Vuoden 2020 Positiivisimmaksi kouvolalaiseksi valittiin Irene Mäki-Paakkanen. Projektitiimiin kuuluivat Taru Mikkonen ja Janniina Kortesoja.

Kouvolan Nuorkauppakamarin visiona on tarjota kouvolalaisille nuorille aikuisille seudun mielekkäintä sisältöä elämään ja muuttaa omalla toiminnallamme Kouvolaa positiivisemmaksi paikaksi olla ja elää. Muutos tapahtuu yhdessä tekemällä ja kehittämällä.

Nuorkauppakamarissa vaikuttaminen tapahtuu erityisesti projektien kautta. Tänäkin vuonna toteutamme useita eri projekteja. Positiivisin kouvolalainen -projekti on jo taputeltu ja valtakunnallinen, kuntavaalien aikaan toteutettava Lasten vaalit odottaa ihan nurkan takana. Nuorten heikentyneitä taloustaitoja on kehitetty oppilaitoksiin suuntautuvalla Taloustaidot-kiertueella, Päivä Johtajana -tempaus on vienyt nuoria työelämään tutustumaan johtajuuteen ja yrittäjyyteen useita kertoja Kouvolan seudulla. Lähes koko vuoden pyörii kansallinen #rohkeneluovuttaa -verenluovutuskampanja, jossa Kouvolan Nuorkauppakamari haastaa muut nuorkauppakamarit luomaan omia VeriRyhmiään ja luovuttamaan verta. Syksyllä Kouvolassa herätellään keskustelua huomisen johtajuudesta Vuoden Nuori Johtaja -kilpailun myötä.

Mikä on se projekti, joka Kouvolasta vielä puuttuu? Mihin asiaan pitäisi tarttua? Missä me nuorkauppakamarilaiset voimme olla luomassa positiivista muutosta Kouvolaan?

Koska yksin on vaikea saada muutosta aikaan, haluamme tehdä yhteistyötä eri tahojen kanssa ja laajentaa verkostojamme. Meidän riveissämme on myös tilaa uusille aktiivisille 20-40-vuotiaille nuorille aikuisille, jotka haluavat kehittää omaa osaamistaan ja luoda verkostoja. Tervetuloa tutustumaan nuorkauppakamaritoimintaan, joko potentiaalisena jäsenenä tai yhteistyökumppanina!

Kirjoittaja Taru Mikkonen on Kouvolan Nuorkauppakamarin jäsen, joka omassa kamarissa vaikuttamisen lisäksi vastaa tänä vuonna Suomen Nuorkauppakamarien kansallisesta Vuoden Nuori Johtaja -kilpailuista.


  • Kati Klaavuniemi, toiminnanjohtaja, Kouvolan Ydinkeskusta ry