Blogi – Harjoittelussa Kouvolan Ydinkeskusta Ry:llä

Hei kaikille! Minä olen Usva ja olen kotoisin Naantalista, Kouvolassa olen asunut noin 3,5 mahtavaa vuotta. Opiskelen Ksaolla merkonomiksi ensimmäistä vuotta, ja luultavasti myös viimeistä sillä suunnitelmissa on valmistua tämän vuoden joulukuussa. Vuoden alussa meillä alkoi työharjoittelujakso ja paikka, johon ehdottomasti halusin, oli Kouvolan Ydinkeskusta ry.

Täällä olen oppinut ja saanut lisäkokemusta juuri niissä asioissa, jotka itsellä olikin tavoitteena, sekä monipuoliset työtehtävät ovat olleet juuri omiaan minulle. Olen tehnyt ja opetellut töitä, joita nyt toimistossa yleensäkin tehdään, käynyt torikierroksilla ja paljon on muutakin mukavaa hommaa riittänyt. Parasta on tietenkin ollut mahtavat työkaverit ja mielettömän hyvä tiimihenki!

Heti harjoittelun alussa pääsin jakamaan yrityksiin Kouvolan Taidepolku Into-materiaaleja ja näin myös oli oivallinen tilaisuus tutustua paremmin Kouvolan keskustan yrityksiin sekä ihmisiin. Se vain vahvisti sitä kuvaa, joka itselleni on muodostunut kouvolalaisista. Ihmiset ovat lämpimiä ja ulospäinsuuntautuneita, oli todella ilo päästä kiertämään yrityksissä ja keskustelemaan yrittäjien kanssa, jotka tällaisenakin aikana puurtavat positiivisella asenteella tarjotakseen meille palveluja.

Myös iso joukko taiteilijoita olivat täyttäneet keskustan toinen toistaan upeammilla taideteoksilla. Tunsin suurta ylpeyttä, että meillä Kouvolassa on ideoitu näin hieno tapahtuma, joka varmasti toi monille ihmisille kaivatun piristysruiskeen talven ja koronan keskelle.

Harmaa, harmaampi, rakas Kouvola

Keskusteltaessa ulkopaikkakuntalaisten kanssa Kouvolasta, ensimmäisenä esiin nousee aina rujon harmaa ulkonäkö, jonka Kouvola on muuten onnistunut brändäämään erinomaisesti. Harmaa ulkokuori kätkee sisälle kuitenkin todellisen aarteen, eikä pelkästään omasta mielestäni maailman mukavimmat ihmiset, mutta myös lukuisat mahdollisuudet liikkumiseen, kulttuuriin, harrastuksiin ja nähtävyyksiin.

Vielä tämän kolmen ja puolen vuoden jälkeen löydämme lapsen kanssa uusia jännittäviä paikkoja, jos ei viikottain, niin joka kuukausi. Lapsen kanssa liikumme todella paljon keskustan alueella ja puistotarjonta on erinomainen näin 4-vuotiaan lapsen vanhemman silmin. Hampstapuistossa harjoitellaan kehon hallintaa ja tasapainoa, Veturipuistossa ollaan vähän lähempänä luontoa ja siellä tykätään käydä leikkimässä hiekkalaatikolla, liikennepuisto kesällä on myös yksi lempikohde ja talvisin Urheilupuiston pulkkamäissä tulee vietettyä lähes kaikki vapaa-aika. Myös keskustan ulkopuolelta löytyy lisää mukavia mahdollisuuksia lapsen kanssa leikkiin ja puuhasteluun, kuten Kuovin perhepuisto Lehtomäessä. Myös luonto sekä metsä on sopivan lähellä ja välillä teemmekin metsäretkiä hyppyrimäkien takana sijaitsevaan metsään.

Kaikkiaan Kouvolassa riittää nähtävää ja koettavaa lapsen kanssa ja lapset ovatkin hyvin otettu huomioon keskustan suunnittelussa. Olen onnellinen että kaikista maailman kaupungeista olen päätynyt juuri Kouvolaan, tämä kaupunki ja ihmiset ovat todella vieneet minun sydämeni.

Erittäin mukavaa ja aurinkoista kevään odotusta!

Usva Salminen
Harjoittelija
Kouvolan Ydinkeskusta ry