PÄÄKIRJOITUS MAALISKUU 2021

KATSE HYVÄÄN TULEVAISUUTEEN – TOIVOA ON!

Toivon merkityksestä elämällemme kertovat toivoon läheisesti kytkeytyvät käsitteet, kuten luottamus, elämän tarkoitus, elämänhalu ja elämänvoima. Toivo on todellakin perustavaa laatua oleva inhimillisen elämän elementti – elämän perusvoimavara. Toivo on merkittävä tekijä siinä, että ihminen selviytyy erilaisista elämäntilanteista ja -vaikeuksista.

Toivoamme on todellakin koeteltu kuluneet vuoden aikana. Toivoamme on seurannut epätoivo joka on taas muuttunut toivoksi ja niin eteenpäin… Tuo ”pirulainen” KORONA on vaikuttanut rajoittavasti meidän kaikkien elämään, halusimme tai emme. Vaikutus on ollut maailman laajuinen! Itse en henkilökohtaisesti vuosi sitten uskonut siihen, että asiat etenisivät niin kuin ne ovat edenneet. Uskoin ja toivoin, että tauti menee itsestään ohi, samoin kuin ainoinaan paljon huomiota saaneet lintu- ja sikainfluenssa.

Koronasta on puhuttu kyllästymiseen asti. Mutta niin kauan puhetta riittää, kun tuo ”pirulainen” on keskuudessamme ja vaikuttamassa meidän kaikkien joka päiväiseen elämään. Mielissämme on suuri toivo päästä takaisin siihen normaaliin elämään, johon olimme niin tottuneet.

Vallitsevan tilanteen vaikutukset ovat olleet merkittävät myös Ydinkeskustan toimintaan. Keskustan erilaiset tapahtumat oli suunniteltu ammattitaidolla viime vuodelle ja samalla tavalla on toimittu myös kuluvan vuoden osalta. On uskottu ja toivottu, että suunnitelmia päästään toteuttamaan käytännössä, mutta kerta toisensa jälkeen toivomme on sammunut, kun tapahtuma on jouduttu peruuttamaan. Korona on vienyt niin monta kertaa voiton!

Alkuvuoden osalta tilanne ei ole muuttunut tapahtumien toteuttamisen osalta parempaan suuntaan, mutta toivoa kesän ja loppuvuoden osalta on enemmän kuin aikaisemmin. Maailmalta on kantautunut hyviä uutisia rokotteiden vaikutuksesta viruksen tukahduttamiseksi. Suomen hallitus on juuri, tätä kirjoittaessani, tehnyt päätöksen uusista rajoituksista. Loppukiri on alkanut! Toivottavasti tämä kiri ja rokotteet tuottavat lopullisen voiton ja pääsemme viimeistään loppukesällä nauttimaan hienoista Manskilla järjestettävistä tapahtumista ilman jatkuvaa varuillaan oloa!

Kun normaali palaa takaisin! Ydinkeskustan osalta toivon, että osaamme arvostaa ja nauttia kaikista niistä hienoista paikallisista asioista ja tapahtumista, joita meillä on!

Tämän erikoisen ajanjakson jälkeen paikallinen tarvitsee meidän kaikkien osallistumista ja tukea. Osallistumisella saadaan alueen asioita ja vetovoimaisuutta taas iso askel eteenpäin!

TOIVON, ETTÄ OLET SILLOIN MUKANA!

Hallituksen jäsen
Jari Heikkinen

Jari Heikkinen