JÄSENESITTELY – Kymi Sinfonietta

KouvolanSomessa ja KouvolanSome-Instagram -tilillä alkoi tänään Kouvolan Ydinkeskusta ry:n jäsenesittelyt. Joka perjantai julkaistaa 1-2 jäsenesittelyä. Ota siis KouvolanSome nyt viimeistään seurantaan!

Ensimmäisenä esittelyvuorossa on Kymi Sinfonietta. Kysymyksiin on vastannut toimitusjohtaja Riikka Luostarinen.

1. Kerro lyhyesti toiminnastanne.

Monipuolinen Kymi Sinfoniettan konsertoi torstaisin Kuusankoskitalossa tai Kouvolan kaupungintalon juhlasalissa. Konserteissa kuullaan värikästä orkesterimusiikkia vanhimmasta uusimpaan, ja usein vierailevina kapellimestareina ja solisteina on huipputaiteilijoita Suomesta tai maailmalta. Orkesterin taiteellinen neuvonantaja on virolainen kapellimestari Olari Elts.

Kymi Sinfonietta on myös yksi Suomen laajimmin kuulijoiden pariin jalkautuva orkesteri: Kymi Sinfoniettastasta muodostettujen pienryhmien konserttikiertueet päiväkodeissa, kouluissa, vanhainkodeissa, sairaaloissa ja työpaikoilla ovat oleellinen osa Kymi Sinfoniettan toimintaa tavoittaen tuhansia kuulijoita vuosittain.


Löydät Kymi Sinfoniettan konsertteja ja esityksiä myös verkosta ja somesta: www.kymisinfonietta.fi.

2. Miksi kannattaa käydä juuri teidän konserteissanne?

Kymi Sinfonietta on orkesteri, jonka konserteissa viihtyy!

Kymi Sinfonietta tunnetaan idearikkaana ja energisenä orkesterina, jonka palavalla tunteella soitetut konsertit mielenkiintoisten taiteilijavieraiden kanssa vievät mukanaan! Laaja ohjelmisto ulottuu pienistä kamarikokoonpanoista suuriin sinfonioihin, barokkimusiikista tähän päivään, kevyempää musiikkia sekä crossoveria unohtamatta.

Mikään ei voita elävän konsertin tunnelmaa, jossa musiikki koskettaa kuulijaa aivan erityisellä tavalla. Samalla on mielenkiintoista seurata soittajien ja kapellimestarin työskentelyä! Hyvin usein ennen konsertteja järjestetään Taiteilijatapaamisia, jonka avulla voi halutessaan syventää kuuntelukokoemustaan; siellä kuulet tarkemmin illan ohjelmasta ja esiintyjistä

– Konserttiin voi tulla kuka tahansa, oli orkesterimusiikki tuttua tai ei, mitään ennakkotietoja ei tarvita. Musiikin voima on vastustamaton!

3. Vinkkejä, miksi asioida juuri Kouvolan keskustassa?

Kouvolan keskustassa on kaikki hyvin keskitetysti saatavilla kulttuurielämyksistä – konserteista, teatterista, kirjastosta – liikuntapaikkoihin sekä moniin liikkeisiin. Jos käy ostoksilla, on mukava piipahtaa välillä kahvilassa tai pitää lounastauon ravintolassa, joita löytyy useita aivan keskustasta ja sen tuntumasta. Hyvien kulkuyhteyksien ansiosta Kouvolan keskustaan on helppo tulla asioimaan kauempaakin! Löydät Manskilta myös Kymi Sinfoniettan palvelupisteen, normaaliaikana (heti kun Korona-tilanne sen sallii) tiistaisin klo 11-15 Kouvolan Ydinkeskusta ry:n tiloissa (Kauppalankatu 6-8) tervetuloa!

4. Terveiset asiakkaille ja kouvolalaisille.

Haluamme tuoda musiikillamme kaikille iloa ja valoa! Voit nauttia verkkokonserteistamme omassa nojatuolissasi, konsertit löytyvät helposti nettisivuiltamme http://www.kymisinfonietta.fi  Sen lisäksi löydät Kymi Sinfoniettan koskettavia, taidokkaita ja riemukkaita esityksiä ja soittajien tervehdyksiä myös somesta; ei tarvitse liittyä Facebookiin päästäkseen katsomaan niitä sinne: www.facebook.com/kymisinfonietta/. Kymisinfoniettalaisten elämästä ja ajatuksista voit myös lukea Suomen ainoasta orkesteriblogista: soolojalavantakaa.com/ . Toivotan Kaikille voimia ja jaksamista valoisan kevään odotuksessa!