Taiteiden yö onnistui yli odotusten

Perjantaina 19.8.2022 Kouvolassa vietettiin 31. kerran Taiteiden yötä helteisessä kesäsäässä. Lämmin ilma ja Koronavuosien jälkeen saatu lupa nauttia tapahtumista siivittikin tapahtuman ennätyskävijämäärään.

Kouvolatalon tapahtumavastaava Kouvolan kaupungin kulttuurituottaja Helena Jetsu arvioi, että Kouvolatalon tapahtumat keräsivät yhteensä 5.580 kävijää. Kuusankosken Taideruukkiry:n puheenjohtaja Sini Inkeroinen myös kertoo, että Taideruukilla ilta oli vilkas.- Taideruukilla vieraili upean illan aikana noin 1000 kävijää. Tunnelma oli iloinen, lämmin ja välitön. Jopa näin järjestäjän näkökulmasta liikuttunut, kun ihmiset tiukkojen koronavuosien jälkeen uskalsivat lähteä iloisin mielin liikkeelle. Taideruukin illan voisi kiteyttää sanalla Kyläjuhla, Inkeroinen fiilistelee. 

Myös Kouvolan keskustassa liikkui jo päivällä hyvin väkeä ja iltaa kohden ravintolat sekä niiden terassit täyttyivät iloisista juhlijoista. Moni kertoi osallistuneensa useampaan tapahtumaan päivän aikana. Keskustan kävijälaskureiden tarkkaa tulosta ei vielä ole saatu, mutta jos perjantai-iltaa vertaa edellisiin vuosiin, tapahtuma oli suositumpi kuin aikaisempina vuosina.

– Fresh Start 2 oli ihan napakymppi kumppani Taiteiden yölle ja Kymenlaakson Liikunnan, Kouvolan Urheiluakatemian ja mukana olleiden seurojen esittely- ja toimintapisteissä kävi kova kuhina tapahtuman alusta saakka. Ihmiset nauttivat, kun saivat tutustua seurojen toimintaan ja samalla vähän testata lajeja. Kaikkiaan arvioimme, että keskustan tapahtumat keräsivät alueelle päiväksi, illaksi ja yöksi noin 40 000 kävijää, mikä on enemmän kuin aikaisempina vuosina, Kouvolan Ydinkeskusta ry:n toiminnanjohtaja Kati Klaavuniemi pohtii.

Instagram-kanavallaan Fresh Start 2 -tapahtuman puuhamies ja Kouvolan Urheiluakatemian akatemiajohtaja Timo Pahkala kiteyttää, että vaikka kuinka hän on etsinyt tapahtumasta jotain negatiivistä, niin ei vain tule mieleen.

– Urheiluseurat saivat Taiteiden yössä todella hienosti näkyvyyttä. On hienoa, että pystytään yhdistämään voimia ja saadaan sitä kautta voimaa yhteisen Kouvolan eteen, Pahkala kiittää.

Kouvolan Taiteiden yö oli siis ennätyksellisen vilkas ja keräsi yhteen yli 45 000 juhlijaa. Tapahtuman koordinoija Kouvolan Ydinkeskusta ry on todella tyytyväinen tapahtumaan ja kiittääkin kaikkia yhteistyökumppaneita, esiintyjiä, yhteismarkkinoinnissa mukana olleita tapahtumapaikkoja ja ravintoloita, tapahtuman mahdollistaneita yksityishenkilöitä sekä tietysti yleisöä, joka teki Taiteiden yöstä koko kaupungin hyvän mielen tapahtuman.

Lisätietoja,
Kati Klaavuniemi
kati.klaavuniemi@kouvolanydinkeskusta.fi
p. 050 308 8665