HALLITUKSEN ESITTELY: Katja Airaksinen

Hei!

Olen Katja Airaksinen, ja en lähempää keskustaa voisi asua kuin parvekkeen suunta on kohti Amarillon terassia ja näen joka päivä Kävelykadun Manskin. Aamuisin katselen aina lämpötilan aseman kellosta. Mutta myös aamuisin ja yöaikaan tiedostaa, että asuu keskustassa. Kaikki aamut & yöt eivät ole, niin rauhallisia. Mutta jos väitetään, että ei ole elämää, niin kyllä meillä on 😊

Parvekkeeltani voin hyvin seurata Manskin menoa. Kesäisin ja toripäivisin on kiva katsella ihmisten vilinää ja kyllä joskus kuuluu musiiki sisälle asti.

Vuodesta 2018 olen ollut mukana Ydinkeskustan toiminnassa, niin yhdistyksen kriisihetkissä, kuin nyt kun olemme saaneet kovalla työllä luotua yhdistykselle vakaan taloudellisen pohjan.

Kiitos kuuluu tästä erityisesti Ydinkeskusta ry:n työntekijöille kaikesta siitä joustavuudesta, periksiantamuudesta ja luottamuksesta, että kyllä asiat saadaan parempaan järjestykseen. Ja edellisen hallituksen ketkä uskalsivat tehdä meille kaikille tärkeitä päätöksiä.

Ydinkeskustan toimintaa tuli vaan häiritsemään globaalinen pysähdys, korona. Onneksi siitä ollaan nyt päästy ja saadaan liikkua, matkustaa ja tehdä tapahtumia vapaasti.

Koronan vaikutuksi emme kuitenkaan pysty muuttamaan ja se ikävä kyllä näkyy myös ydinkeskustan tyhjien tilojen osalta. Tätä esittelyä varten kaivoin esille, mitä olin kirjoittanut kun tulin mukaan Ydinkeskustan toimintaan. Se meni vähän näin; ”Kun aloitin yrittäjänä minulla oli yksi tavoite. Haluan vaikuttaa asioihin, auttaa yrityksiä kehittymään ja olla mukana elävöittämässä kaupunkikeskustoja”.  Suuntaan katseeni aina eteenpäin ja pidän innovatiivisista työskentelytavoista, joten mikä olisi parasta kuin testata, kokeilla ja päästä mukaan kehittämistyöhön.

Yhdistyksessä on koko ajan ollut tahtotilana tehdä muutoksia, koska yhdistys on ollut ja tulee olemaan tärkeä linkki kaupungin vetovoimaisuuden ja elinvoimaisuuden lisäämisessä.

Nyt kuin olemme vihdoinkin päässeet aloittamaan normaalitoiminnan, niin vuosi 2023 tulee olemaan myös Ydinkeskustassa muutoksen vuosi. On aika päivittää strategiamme ja rekrytoida lisää jäseniä mukaan yhdistystoimintaan. Kehittää ja toteuttaa tapahtumia minkä avulla saadaan toimivat yritykset näkyviin.

Mikään muutos ei tapahdu hetkessä ja siinä tarvitaan jokaisen jäsenen ja ei jäsenen, kuntalaisen ja järjestöjen yhteistä tahtotilaa, näin onnistutaan yhdessä kaikkien toimijoiden kanssa luomaan uudenlaista keskustan elämää, missä on hyvä ilmapiiri liike-elämälle, että vapaa-ajan viettoon.

Hallitustyöskentelyssä paras anti on ollut se, että olemme moniosaaja tiimi ja kaikkien sydän sykkii keskustan kehittämiselle. Henkilökohtaisesti suurin asia, mihin toivon saavani paljonkin muutosta on meidän tori ja sen torielämä sekä kauppahallin kehittäminen. Sinne mahtuisi vielä yrittäjiä. Kaupunki on jo aloittanut torin kehittämistyön, missä ydinkeskusta on aktiivisesti mukana.

Se mitä työni puolesta ehdin harrastaa on mökkeilyä, marjastusta. Olen mukana Kouvolan Rotareissa ja pyrin aktiivisesti osallistumaan Kouvolan Yrittäjien eri tilaisuuksiin.

Kuvassa yhdistyksemme hallituksen varapuheenjohtaja Katja

Odotan innoissani maaliskuuta kun Kohoa Synergiakeskus avautuu, ja yhdistyksenä pääsemme toimimaan yhdessä muiden toimijoiden kanssa.

Katja Airaksinen
hallituksen varapuheenjohtaja
Kouvolan Ydinkeskusta ry