Uusi Kouvola-kontti helpottaa torimyynnin aloittamista

Kouvolalaisilla on mahdollisuus kokeilla torimyyntiä torille hankittavassa Kouvola-kontissa, jonka on tavoitteena olla käytössä kesäkuun alusta lähtien. Kontti tarjoaa uusille torimyyjille valmiiksi kalustetun tilan, jossa toiminta on helppo startata.

Kesällä 2023 torimyynnin aloittamiskynnystä on madallettu Kouvola-kontilla. Kontti vuokrataan sähköistettynä. Samalla pilotoidaan toripaikkojen lisäsähkön tarvetta. Kontin vuokrahinnat ovat kokeilun aikana kilpailukykyiset normaaliin torimyyntipaikkaan verrattuna. Kontin voi vuokrata lyhytaikaiseen käyttöön ja vuokraaja saa Kouvola-kontin avulla vauhdikkaan startin toimintaan pienin panostuksin. Kouvola-kontti on puusta tehty design-kontti ja ainutlaatuinen lasi-ikkunoineen.

Konttia vuokraa Kouvolan Ydinkeskusta ry. Kouvola-kontin takana on kuuden kaupungin yhdessä tekemä Ydinkeskustan Kestävä Tulevaisuus -hanke (YKT-hanke) TEM:n teemaverkosto-ohjelmassa 2021–2023 rahoittajan ollessa Keski-Suomen Liitto. Kouvolan kaupunki hallinnoi Kouvola-kohtaista osuutta hankkeesta.

Kouvolan kaupunki ja Ydinkeskusta ry kehittävät Kauppatoria tiiviisti yhdessä. Lappeenrannan ja Kuopion torikehittäjät sparraavat hanketta. Kouvolan konttikokeilua tekee yhdessä myös Eduko Oy. Kuljetusalan, sähköalan ja liiketoiminta-alan koulutusohjelmat tuottavat hankkeeseen arvoa osaamisen ja resurssien kautta.

Torimyyntiä voi harjoittaa yksityishenkilönä tai yrittäjänä. Torimyynnin aloittamiseen ei tarvita hankalia lupia. Elintarvikkeet ovat poikkeus. Torimyynti on matalan kynnyksen yrittäjyyttä ilman korkeita tilavuokria ja kalliita kassajärjestelmiä. Kuitinantovelvollisuus ei koske ulkotiloissa tapahtuvaa markkina- ja torikauppaa. Kouvolan Kauppatori on kesäisin varsin vilkas ja vakituiset myyjät ottavat uudet tulokkaat hyvin vastaan. 

Tuotetaan kaikki yhdessä arvoa kouvolalaisille ja kokeillaan yrittäjyyttä. Kaupungin uusien arvojen mukaan meille syntyy lisäarvoa, kun toimimme yhdessä kestävästi kehittäen!

Lisätietoja

Kouvolan kaupunki
kehittämispäällikkö, Katariina Valtonen, puh. 020 615 7033, katariina.valtonen@kouvola.fi

Kouvolan Ydinkeskusta ry
toiminnanjohtaja, Kati Klaavuniemi, puh. 050 308 8665, kati.klaavuniemi@kouvolanydinkeskusta.fi

YKT-hanke Kouvolassa: www.kouvola.fi/ydinkeskustantulevaisuus

TEM:n teemaverkostot 2021–2023

Kauppatori lisätiedot ja ohjeistukset