MAALISKUUN PÄÄKIRJOITUS


Piristävää kevättä!

Olen Markku Mikkola ja Kouvolan Ydinkeskustayhdistyksen hallituksen jäsen. Urani Ydinkeskustayhdistyksessä alkoi pari vuotta sitten, kun aloitin Kouvolan Yrittäjien puheenjohtajana. Teemme Ydinkeskusta ry:n ja Kouvolan Yrittäjien välillä hyvää yhteistyötä. Meillä on yhteinen tavoite parantaa Kouvolan keskusta-alueen yrittäjien toiminta edellytyksiä. Luovuin Kouvolan Yrittäjien puheenjohtajuudesta tämän vuoden alusta.

Kouvolan Ydinkeskusta ry on onnistunut mielestäni luomaan puitteita Kouvolan keskustan kehittymiselle. Puitteilla tarkoitetaan mahdollisuuksia suuremmille ja pienemmille tapahtumille, joita Manskille ja lähiympäristöön on valmisteltu. Haluamme rakentaa keskusta-alueen yrittäjille yhteistä näkyvyyttä, yhteistä ilmettä, yhteistä markkinointia ja yhteistyötä somen luomilla kanavilla. Ajatuksenamme on, että saisimme yhdessä enemmän ihmisiä kävelykadulle ja kaupungin keskustaan. Näin loisimme enemmän elinvoimaa Kouvolaan. Kun paikalliset yrittäjät saavat kauppaa ja pärjäävät kilpailussa, Kouvolan kaupunki saa uutta elinvoimaa.

Tulevana kesänä meillä on kaksi uutta isoa asiaa edessämme: Kimolan kanavan avautuminen ja Kymiringin MotoGB-ajot. Kimolan kanava tuo matkailuvirtoja, mutta vaatii vielä paljon tekemistä ja useita uusia yrityksiä. Miten Virtakiven satama ja Kouvolan keskusta saadaan logistisesti ”mätsäämään” yhteen. Kymiring tuo kymmeniä tuhansia ihmisiä aivan kaupungin ”porteille”. Miten heidät kaikki saadaan tuomaan euronsa paikallisten yrittäjien palveluihin ja tuotteisiin, on meidän kaikkien yhteinen haaste.

Kouvolan Ydinkeskusta ry:llä on paikkansa ja tehtävänsä. Kaupungin tiukan euron aikana omaa varainhankintaa on tehostettava ja tilaisuuksia kehitettävä siten, että jossain vaiheessa ne ovat omakatteisia.

Markku Mikkola, hallituksen jäsen

Categories: Yleinen