TOUKOKUUN PÄÄKIRJOITUS

Erilainen kevät ja kesä 2020

Kuka olisi arvannut alkuvuodesta miten uusi vuosikymmen alkaakaan.

Suunnitelmat keväälle ja kesälle olivat valmiina mutta koronavirusepidemian alkaessa suunnitelmat menivät uusiksi monella. Pikaisia ratkaisuja kaikkien yhteiseksi hyväksi piti tehdä, osa joutui tekemää radikaaleja ratkaisuja, osalle riitti toimintojen siirtäminen verkkoon. Nyt jos koska oli hyville ideoille paikka.

Hiljalleen elo alkaa tasoittumaan ja rajoitukset purkautumaan. Kesää kohden kuljetaan. Vaikka suuret tapahtumat ovat nyt näillä näkymin peruttu heinäkuun loppuun asti, on silti pientä valoa näkyvissä.

Markkinointiyritys ToinenPHD on tutkinut suomalaisten kuluttajien ostoaikeita koronakriisin alusta saakka. Huhtikuun viimeisellä viikolla julkaistussa tilanneraportissa käy ilmi se, että kiinnostus erityisesti kotimaan lomamatkailua kohtaan kasvaa laajasti. Tämä on ymmärrettävää, sillä tilanne maailmalla eikä Suomessa ole vielä ohi. Mutta tämä luo toivoa meille yrittäjille niin täällä Kouvolassa kuin ympäri Suomea. Nyt on aika toivottaa kotimaanmatkailijat tervetulleiksi Kouvolaan ja kertoa kuinka hieno ja monipuolinen kaupunki meillä onkaan.

Rohkeasti siis uutta ja erilaista kesää kohden, nyt on aika toteuttaa ne pöhköimmätkin suunnitelmat, kokeilla uutta ja miettiä vaihtoehtoja normaalille toiminnalle. Yksin ei nyt tarvitse pärjätä, meitä muita yrittäjiä ja toimijoita on, joiden kanssa puhua ja pallotella ideoita.

Pidetään yhdessä huolta itsestämme ja toisistamme!

Hanna Rimmi
Kouvolan Ydinkeskusta ry:n hallituksen jäsen

Categories: Yleinen

Tagged as: ,