Kesäkuun pääkirjoitus

Tue paikallista – vietä kesä Kouvolassa

Poikkeustilanteesta huolimatta kesä on tullut Kouvolaan. Luonto vihertää, koulut ovat päättyneet, jäätelö tekee kauppansa Manskilla ja ravintolat ovat saaneet avata ovensa – vaikkakin erityisjärjestelyin.

Toukokuun loppuun mennessä 474 kouvolalaista yritystä on saanut yli 3,3 miljoonaa euroa koronatukea Kouvolan kaupungilta, Business Finlandilta ja ELY-keskukselta. Mahdollisista koronatuista, vuokrienhelpotuksista tai uusista toimintaideoista huolimatta moni yrittäjä on kevään jäljiltä edelleen hankalassa tilanteessa.

Viime kuukausina on nähty innovatiivisia ratkaisuja ja venymistä. Valitettavasti on nähty myös konkursseja ja epätoivoa. Tilannetta ei helpota, että kukaan ei osaa ennustaa, milloin pääsemme palaamaan tuttuun päiväjärjestykseen. Todennäköisesti maailma on muuttunut koronan myötä joiltain osin pysyvästi.

Kovan paineen alla tehdyt digiloikat, vastaperustetut verkkokaupat ja muut innovaatiot hyödyttävät jatkossakin, kun koronarajoituksia vähitellen puretaan. Tukia on myös edelleen haettavissa ja jokaisen yrittäjän kannattaa hyödyntää niiden mahdollisuudet toimialasta riippumatta.

Toiveita herättävää on, että kesän pienimuotoisia tapahtumia on mahdollista toteuttaa koronaohjeistusten puitteissa. Lisäksi Suomen hallitus linjasi toukokuun päätteeksi, että kotimaanmatkailulle ei ole esteitä.

Toivotaan, että mahdollisimman moni matkailija valitsee nauttia kesäkuukausista Kouvolassa. Ainakin helteistä haaveilevien kannattaa suunnata meille, sillä tilastollisesti Kouvola on ollut 2000-luvulla Suomen hellepääkaupunki.

Toivotan jokaiselle yrittäjälle voimia ja menestystä poikkeukselliseen kesään sekä jokaiselle kouvolalaiselle ymmärrystä siitä, että nyt jos koskaan on tarpeen tukea paikallisia yrittäjiä. Näin kouvolalaiset onneksi myös tuntuvat haluavan tehdä.

Aurinkoista kesää poikkeusoloista huolimatta!

Jenni Aikio
hallituksen jäsen

Categories: Yleinen

Tagged as: , , ,