Syyskuu 2020 pääkirjoitus

MEIDÄN SUKUPOLVELLE NIIN IKIMUISTOINEN MANNERIN LIPPA!

Kaukana ovat ne ajat, kun seisottiin pitelemässä sadetta tai ihan muuten vaan vietettiin aikaa Kouvolan keskustassa, Mannerin lipan alla! Monta kertaa ovat nämä tapahtumat palanneet mieleeni hyvinä nuoruuden kokemuksina. Silloin tuon pienen lipan alle pakkautui nuorta ja vähän varttuneempaakin henkilöä tiiviiksi rykelmäksi. Turvaväleistä tai edes koko sanan olemassaolosta kukaan ei tiennyt mitään. Kyllä meillä oli hauskaa! Luontokuvaajana olen seurannut kevään ja kesän tapahtumia mielenkiinnolla. Kamerakauppojen aina niin täynnä olevat käytettyjen kameroiden hyllyt seisovat nyt tyhjillään. Kouvolalaiset ovat löytäneet ja astuneet alueen rikkaaseen ja monimuotoiseen luontoon ihan uudella innolla harrastaen, retkeillen ja nauttien. Luonnossa on saanut olla yhdessä, lähes ilman rajoituksia se on ollut tässä tilanteessa vapauttavaa. Luonto tuli myös Manskille uuden tapahtuman muodossa.

Pää on siinäkin suhteessa avattu, sillä kyllä meidän pitää ylpeästi tuoda kaupungissamme esille tämä Kouvolan alueen ainutlaatuinen ja puhdas luontomme. Onhan se yksi alueen keskeisistä voimavaroista! Kouvolan alue on hieno alue! Työni Puolustusvoimissa on kuljettanut minua ympäri Kymenlaaksoa sekä Etelä-Karjalaa. Liikkuvasta työstäni huolimatta olemme halunneet pitää perheemme kodin Kouvolassa, koska täällä on ollut hyvä asua sekä kasvattaa lapset. Kouvolan alue tarjoaa erittäin hyvät ja monipuoliset mahdollisuudet elää turvallisesti, harrastaa sekä nauttia elämästä. Meidän sukupolvellemme ennen kokematon kesä alkaa pikkuhiljaa kääntyä syksyn puolelle.

Kaikista rajoitteista ja varuillaan olemisesta huolimatta olemme saaneet nauttia mahtavasta kesästä sekä erilaisista hienoista koronarajoittein toteutetuista tapahtumista. Yritystä, halua ja pystymistä on ollut, vaikka tilanne ei ole ollut meille kenellekään missään muodossa helppo. Tapahtumien järjestäjät ovat mukautuneet vallitsevaan tilanteeseen innovatiivisesti, joustavasti ja nopeasti.

Olisi ollut niin helppo sanoa, että ei pysty, mutta päinvastoin!
Tekemisessä on vallinnut se henki, että periksi ei anneta ja kyllä pystytään!
Oikein hyvääalkavaa syksyä kaikille. Olkaamme vastuullisia kouvolalaisia ja pidetään huolta itsestämme sekä muista! Olkoon mottona tänä epävarmuuden aikana tuo

Talvisodassa syntynyt asenne, jossa ”KAVERIA EI JÄTETÄ!”

Hallituksen jäsen
Jari Heikkinen

Categories: Yleinen