WANHAN AJAN KÄSITYÖLÄISMARKKINAT


WANHAN AJAN KÄSITYÖLÄISMARKKINAT sunnuntaina 13.9. 2020 klo 10-16 Kouvolan Museokorttelissa.

Syyskuun toisena sunnuntaina 13.9. järjestetään Kouvolan Museokorttelissa Wanhan ajan Käsityöläismarkkinat. Kerran vuodessa pidettävät käsityöläismarkkinat kokoavat Museokortteliin runsaasti käsityöläisiä ja heidän tuotteitaan arvostavia asiakkaita. Asiakkaat ovat kehuneet markkinoiden runsasta tarjontaa ja tuotteiden laatua. Käsityöläismarkkinat ovat museokorttelin vilkkain tapahtuma.

Markkinoilla käsityöläiset ja ruoan tuottajat myyvät itse valmistamiaan ja kasvattamiaan tuotteita. Tarjolla on runsas valikoima erilaista kädentaitoa sekä paikallisia herkkuja. Lasitöitä, koruja, asusteita ja vaatteita aikuisille ja lapsille, neuleita sekä puu- metalli ja keramiikkatuotteita on tarjolla. Karjalanpiirakat ja luumut saattavat loppua myyjiltä kesken markkinoiden, mutta leivonnaisia, mehuja ja muita syksyn herkkuja on tarjolla usealla myyjällä.

Kunnioittaakseen entisaikojen käsityöläisiä myyjiä on pyydetty pukeutumaan 30-luvun tyyliin ja somistamaan myyntipaikkansa tuon ajan mukaiseksi. Markkinoilla valitaan parhaiten ajan henkeen valmistautunut myyjä ja palkitaan hänet antamalla myyntipaikka Kouvolan ensimmäisten markkinoiden hinnalla eli 8 centillä. Vuonna 1899 hinta oli 50 penniä.

Markkina-alueena on Varuskuntakadun alkupää partiotalolta Kouvolatalolle ja Uudenmaankadun loppupää. Myyntialue suljetaan liikenteeltä. Turvavälien vuoksi myyjät sijoitetaan harvempaan kuin aiemmilla markkinoilla.
Wanhan ajan käsityöläismarkkinat järjestää Kouvolan Museokortteli ry. Yhdistys on toiminut vuodesta 1999 asti.

Ensimmäiset käsityöläismarkkinat järjestettiin jo yhdistyksen perustamisvuotena. Nyt on vuorossa jo 22. markkinat.
Tervetuloa nauttimaan Museokorttelin tunnelmasta! Kotiinviemisiksi löydät käsityöläismarkkinoilta korikaupalla paikallista osaamista.

Kouvolan Museokortteli ry:n puolesta
Maija Parkko

FACEBOOK-TAPAHTUMAAN TÄSTÄ

Categories: Yleinen