Turvallisuustapahtumat palaavat Kouvolaan syksyllä

Luvassa kiinnostavaa niin suurelle yleisölle kuin asiantuntijoillekin.

Ajankohtaisia aiheita peilaavat turvallisuustapahtumat palaavat Kouvolaan koronavälivuoden jälkeen. Syksyllä luvassa on sekä kaikille avoin ulkoilmatapahtuma että verkossa järjestettävä konferenssi.

Turvallisuustapahtumat palaavat koronapandemian aiheuttaman välivuoden jälkeen Kouvolaan. Syys-lokakuussa Kouvolassa luvassa on sekä lähi- että verkkotapahtuma. Tapahtumien aikataulut ja ohjelmat tulevat julki elokuussa.

Tapahtumista ensimmäinen on Kouvolan keskustassa 3.9. järjestettävä Kouvolan Turvallisuus  ja Viranomaiset Manskilla -ulkoilmatapahtuma, joka tarjoaa ohjelmaa ja katsottavaa kaikenikäisille.

Lokakuussa, 14.10. vuorossa on kokonaan verkossa pidettävä Kouvolan Turvallisuuskonferenssi, jossa korkean tason kotimaiset ja kansainväliset päättäjät sekä asiantuntijat keskustelevat päivänpolttavista turvallisuusaiheista. Tapahtuman tämän vuoden teemana on Pandemian jälkeinen Suomi.

– Kouvolan turvallisuus -tapahtumasta on tarkoitus tehdä vuosittain toistuva. Haluamme nostaa tapahtuman kansainväliselle tasolle ja tarjota päättäjille, vaikuttajille ja suurelle yleisölle kiinnostavaa ohjelmaa sekä mahdollisuuksia kohtaamisiin, yhteyspäällikkö Anne Käki kertoo.

Koko perheen Kouvolan Turvallisuus ja Viranomaiset Manskilla
– tapahtumapäivä Kouvolan keskustassa

Koko perheen turvallisuusaiheinen Kouvolan Turvallisuus ja Viranomaiset Manskilla – ulkoilmatapahtuma levittäytyy Manskille ja Kouvolan keskustaan 3. syyskuuta.

Tapahtuma tuo katukuvaan erilaista ohjelmaa sekä turvallisuusviranomaisia, kalustoja ja toimintanäytöksiä. Yleisö pääsee tutustumaan esimerkiksi Karjalan prikaatin kalustoon, eri viranomaisiin ja järjestöihin. Paikalla ovat niin puolustusvoimat, rajavartiolaitos, pelastuslaitos kuin erilaisia tukipalveluitakin.

Ohjelmassa on myös Kymen jääkäripataljoonan 100-vuotisjuhlallisuuksiin kuuluva paraatikatselmus pesäpallostadionilla sekä ohimarssi kaupungin keskustassa. Kaupungintalolla järjestetään erillinen päiväjuhla kutsuvieraille.

Päivään kuuluu myös Puolustusvoimien Sumulaaksossa järjestämä Intti tutuksi -tapahtuma, joka tarjoaa yhdeksäsluokkalaisille tilaisuuden tutustua varusmiespalvelukseen ja naisten vapaaehtoiseen asepalvelukseen. 

Tapahtuman toteuttamisesta vastaavat Kouvolan kaupunki, Puolustusvoimat/Karjalan prikaati ja Kouvolan Ydinkeskusta ry.

Kouvolan turvallisuuskonferenssi – asiantuntijapuheenvuoroja verkossa

Kouvolan turvallisuuskonferenssi toteutetaan tänä vuonna kokonaan etänä vallitsevan koronatilanteen vuoksi. Konferenssi tuo jälleen kovan luokan asiantuntijat ja päättäjät yhteisen aiheen äärelle. Tämän vuoden teemana on Pandemian jälkeinen Suomi.

Turvallisuuskonferenssi on yhden päivän tapahtuma, jossa kuullaan sekä asiantuntijapuheenvuoroja että paneelikeskusteluja. Tapahtuman aamupäivä on suunnattu kutsuvieraille, iltapäivän osio on valtakunnallisesti avoin verkkotapahtuma.

Tapahtuman ohjelma ja aikataulu julkaistaan elokuussa.

Turvallisuuskonferenssi on jatkoa Kouvolassa syyskuussa 2019 pidetylle turvallisuustapahtumalle, jonka Kouvolan kaupunki järjesti yhteistyössä Rud Pedersen Public Affairs Company Oy:n kanssa.

Vuoden 2019 tapahtuma keräsi huomattavan laajan ja kovatasoisen puhujajoukon sekä merkittävän määrän osallistujia.

– Pidemmän ajan tavoitteena on vakiinnuttaa Kouvolan turvallisuuskonferenssin asema Suomen keskeisimpänä vuosittaisena ulko- ja turvallisuuspoliittisena keskustelufoorumina. Sidosryhmiltä saadun palautteen pohjalta turvallisuuskonferenssi koettiin tarpeellisena foorumina ja sille toivottiin jatkuvuutta. Tapahtuma nähdään myös keskeisenä osana kaupungin profiilin ja elinvoiman vahvistamista, Käki sanoo.

Turvallisuuskonferenssin päävastuullinen järjestäjä on Kouvolan kaupunki.

Lisätietoja

Anne Käki, yhteyspäällikkö, Kouvolan kaupunki, konsernipalvelut
p. 020 615 8173, anne.kaki@kouvola.fi

Kati Klaavuniemi, toiminnanjohtaja, Kouvolan Ydinkeskusta ry
p. 050 3088 665, kati.klaavuniemi@kouvolanydinkeskusta.fi

Niko Toivonen, kapteeni, Kaakkois-Suomen aluetoimisto (Karjalan prikaati)
p. 0299 438 102, niko.toivonen@mil.fi