PÄÄKIRJOITUS HEINÄKUU 2021

Koronasta vaalitulokseen

Tällä hetkellä korona näyttää hiipuvan samalla tavalla kuin se teki viime vuonna kesällä. Kouvolan tanner tömisi puolueiden kosiskellessa äänestäjiä puolelleen. Poliitikot etsivät yhteistyökumppaneitaan yrittäessään neuvotella asemiaan seuraavalle vaalikaudelle. Heinäkuussa meille kerrotaan, kuka on kaupunginhallituksen puheenjohtaja ja hallituksen kokoonpano. Heidän suureen viisauteensa me luotamme toivottavasti seuraavat neljä vuotta ilman vaalien siirtelyjä.

Ydinkeskusta ry pääsee järjestämään vihdoinkin tapahtumia Kouvolan keskustan alueelle koronarajoitusten poistuessa. Ensimmäisenä tapahtumana on ”Luonto tulee Manskille” 9.7. Siitä jatketaankin sopivasti Perinteisillä Markkinoilla ja elokuussa on huippusuosittu Taiteiden Yö. Tämä vuosi onkin Taiteiden Yön 30-vuotisjuhlavuosi. Vihdoinkin pääsemme nauttimaan toistemme seurasta. Tulethan sinäkin tapahtumiin!

Tapahtumat tuovat ihmiset nauttimaan keskustan palveluista. Hetkinen? Nyt kun kävelee keskustan alueella, katujen pysäköintialueet ovat täynnä autoja ja ihmiset liikkuvat Manskilla? Alkukesän hieno sää on saanut ihmiset liikkumaan todella paljon keskustassa. Kymi GP ja erilaiset muut Kouvolan ympäristön tapahtumat tuovat vierailijoita myös Kouvolan keskustaan. Nyt vierailijat näkevät millainen Kouvolan keskusta voi parhaimmillaan olla. Kehitettävää löytyy – mutta pienin askelin saamme kehitettyä keskustasta näyteikkunan vierailijoille. Jos onnistumme tässä yhä paremmin, he tulevat tänne tuomaan lisää veroeuroja; ja mahdollisesti muuttavat Kouvolaan.

Keskustan asema ajanvieton, tapahtumien ja oleskelun keskuksena vahvistuu kesällä. Mikä olisikaan parempi paikka toriparlamentille kuin kahvitauko torilla? Tästä on pikku matka kannustamaan omaa joukkuetta jalkapallossa tai pesäpallossa 😊 – vai onko se joku muu laji? Yritysten ahdingosta on puhuttu paljon, mutta myös kaikki urheiluseurat tarvitsevat meitä tällä hetkellä. Urheilukaupunki tarvitsee meitä. Itse olen ottanut tavoitteeksi käydä joka viikko yhdessä pelissä joko aikuisten tai junioreiden pelissä. Jälkipelipaikkojahan löytyy sitten hyvin keskustasta. Nähdään torilla ja katsomossa!

Juha Päivärinta
hallituksen jäsen