Syyskuun pääkirjoitus

HEI HEI KESÄ!  TERVETULOA SYKSY!

Tänä vuonna loppukesän viileys ja sateet yllättivät lähes yhtä tyrmäävästi, kun alkukesästä alkanut lämpö ja aurinko. Näin syksyn alussa tunteeni tulevasta ovat melko ristiriitaiset. Vahvimpana kuitenkin luottamus ja toivo paremmasta, mutta väkisinkin mieltä kuormittaa hetkittäin pelko ja huoli siitä, että vielä saadaan pitkäänkin odottaa elämän palaamisesta jonkinlaiseen uuteen normaaliin.

Kesä ja koko vuosi 2021 on ollut kyllä aikamoista ”soutamista ja huopaamista”!
Alkuvuodesta meillä oli kalenterissa suunniteltuna monia erilaisia tapahtumia ja markkinoita kaupunkilaisillemme, mutta mitä pidemmälle vuotta elettiin, niin tapahtuma toisensa jälkeen oli vain pakko siirtää tai perua. Toteutuneista tapahtumista mieleeni on erityisesti jäänyt koko tammikuun kestänyt Taidepolku INTO.  Tapahtuman järjesti taiteilijatiimi yhdessä Kouvolan Ydinkeskusta ry:n ja paikallisten yrittäjien kanssa. Keskustassa liikkuessa meillä kaikilla siellä asioivilla oli mahdollisuus osallistua ilmaiseen taidenäyttelyyn.

Tulevaa syksyä valitettavasti varjostaa hyvin epävarma tilanne tapahtumien toteutumisen osalta. Toisaalta tätähän tämä elämä meillä kaikilla on ollut jo maaliskuusta 2020 lähtien. llahduttavaa on ollut kuitenkin huomata miten kesällä keskusta keräsi terasseilleen ja Manskille iloisia kaupunkilaisia ja lomailijoita. Kävelykadulla liikkuessa välittyi ihana kesäinen tunnelma. Osa terasseilla asioivista oli selvästi lounastauolla työporulla, kun taas toiset nauttivat kiireettömästä lomailusta.

Nyt syksyn tullessa tuo eloisa kävelykatu pikkuhiljaa hiljenee, kunnes jälleen ensi kesän koittaessa se herää taas uudelleen eloon. Uskotaan ja luotetaan, että me vielä tulevaisuudessa saamme nauttia ihanista elämyksistä ja tapahtumista tässä meidän omassa kaupungissamme.

Hyvää syksyä kaikille!

Marja Henriksson
hallituksen jäsen

Marja Henriksson
Marja Henriksson