Lokakuun pääkirjoitus

Valoa pimenevään syksyyn

Kirjoittaessani tätä tekstiä, on juuri uutisoitu koronarajoitusten höllentämisestä. Maskia tulee käyttää oman harkinnan mukaan ja kahden metrin turvaväleistä luovutaan. Etätyösuositus päättyy lokakuun puolivälissä ja kokoontumisrajoitukset poistuvat. Kiihtymisvaiheen alueilla, joihin myös Kouvola kuuluu, kaikki anniskelu- ja aukioloaikoja koskevat rajoitukset poistuvat käytöstä. Yhteiskuntaa avataan enemmän ja enemmän. Näiden uutisten kuuleminen tuntuu jopa hieman epäuskoiselta, kun pitkään olleet rajoitustoimet ovat jo iskostuneet selkärankaan. Osaakohan sitä enää edes olla ilman, että miettii omaa tekemistään koronarajoitusten kautta?

Valtiovallan positiiviset uutiset rajoitusten höllentämisestä ovat erittäin tervetulleita. Olemme kuuliaista kansaa ja tottuneet noudattamaan sitä, mitä valtiovalta meille säätää. Näin ollen höllentämisuutiset tuovat iloa ja toivoa tulevaan syksyyn. Vihdoinkin meillä on toivonpilkahdus siitä, että yhteiskunta voisi palata rajoituksettomaan aikaan. Tämä kaikkihan tarkoittaa myös sitä, että kansa rentoutuu ja uskaltaa lähteä liikkeelle. Etätyöläiset palaavat ainakin osittain takaisin toimistoihin ja tapahtumia voidaan taas järjestää. Ihmiset tulevat keskustaan lounaalle, yksille, kahville, kaupoille tai muuten vain kiertelemään. Ihanaa, että saamme vihdoin eloa ja elämää kaupunkiin, liikkeisiin ja toreille.

Viimeiset pari vuotta ovat opettaneet meille, että meidän sen hetkinen ”normaali” voi hyvinkin nopeasti muuttua ”uudeksi normaaliksi”. Mikään ei ole varmempaa, kuin jatkuva muutos. Senpä vuoksi haastankin jokaisen teistä jäsenistä tarttumaan tähän hetkeen ja käyttämään keskustan yritysten palveluja, osallistumaan tapahtumiin ja tuomaan elämää ympäri kaupunkia – nyt on se hetki!

Valoisaa syksyä teille kaikille!

Essi Kortesalo,
hallituksen jäsen

Essi Kortesalo