Kouvola-päivänä juhlitaan äitejä ja yhteistä kaupunkia

Teini-ikään varttunutta 13-vuotiasta Kouvolaa juhlitaan toukokuussa kaksipäiväisesti. Äitienpäivänä 8.5. nautitaan Kuusankoskitalon puistossa monipuolisesta ohjelmatarjonnasta piknikillä herkutellen. Maanantaina 9.5 kaupungin moniin palvelupisteisiin pääsee tutustumaan normaalia laajemmin ja esimerkiksi uimahallit ovat maksutta auki kaikille.

Kouvola-päivän piknik katetaan Kuusankoskitalon puistoon sunnuntaina 8.5 klo 12. Vapaamuotoiselle perhepiknikille voi ottaa mukaan omat viltit ja huviretkelle soveltuvat eväät tai niitä voi ostaa Kuusankoskitalon Cafe Juhlasta. Puistoon varataan myös pöytiä ja penkkejä.

Juhlapiknikin huviretkimäinen tunnelma luodaan iloisilla kohtaamisilla, herkullisilla eväillä sekä musiikilla, sateenkaaren väreissä kimaltelevilla jättisaippuakuplilla, hattaralla ja puistokävelyllä.

Ohjelmassa on:

klo 12.15 Piknikralli – 1,5 km kevyt puistokävely tai vauhdikkaampi spurtti Kuusankoskitalon puistoalueella kauniissa Kymijoen maisemassa. Lähtö Kuusankoskitalon puistosta.

klo 12–14.15 Yllätysdisko lapsille ja lapsenmielisille Kuusankoskitalon ulkonäyttämöllä

klo 14.30 Kouvolan kulttuuripalkinnon jako Kuusankoskitalon ulkonäyttämöllä. Liikunta- ja kulttuurilautakunta jakaa kulttuuripalkinnon vuosittain tunnustuksena merkittävästä kulttuurisesta tai taiteellisesta urasta tai saavutuksesta kulttuurin alalla ansioituneelle henkilölle tai ryhmälle.

klo 15–16 Puistokonsertti Kymi Wind Bandit goes rock! Pohjois-Kymen musiikkiopiston Kymi Wind Bandit rokkaavat johtajinaan Aleksi Saraskari ja Ville Koponen. Ohjelmistossa mm. Queenia, Doorsia, Coldplaytä ja Michael Jacksonia.

Ohjelman ja herkuttelun lomassa juhlakansaa ilahduttavat lisäksi posetiivari Matti Paulus, Ruffle Armyn taikomat jättisaippuakuplat ja glittertatuoinnit, pomppulinna ja karuselli sekä KÄÄKin tehtävärastit.

Kouvola-piknikille vaikka omassa olohuoneessa

Kouvola-päivää voi juhlia äitienpäivän lomassa myös muualla. Ota kuva Kouvola-piknikiltä, oli se sitten mummolan kahvipöydässä, omalla terassilla, lähipuistossa, luontopolulla tai omassa olohuoneessa, ja jaa kuva aihetunnisteella #kouvolapaiva2022 #Kouvola. Osallistuneiden kesken arvotaan vapaalippuja elokuussa järjestettäville Wiipurintien markkinoille 6.8.2022 ja InkJazz-konserttiin 26.8.2022.

Avoimet ovet kaupungin eri toimipisteissä maanantaina 9.5.2022

Kouvola-päivän juhlinta jatkuu maanantaina 9.5, jolloin kaupungin eri toimipisteet ovat normaalia laajemmin avoinna yleisölle ja järjestävät erityisohjelmaa.

Kaupungin uimahalleissa pääsee syntymäpäivän kunniaksi ilmaiseksi uimaan, kirjastoissa esitellään sähköistä kirjastokorttia sekä pääkirjastossa varaston kotiseutukokoelmaa.

Kaupungintalolla on tietoiskuja kriiseihin varautumisesta sekä opastettuja kierroksia uudistetuissa tiloissa.

Kaupunginmuseo Poikilossa Kouvolatalolla voi tutustua maksutta Koko Kouvolan Teatteri -näyttelyyn. Museon henkilökunta esittelee digitaalisesti saavutettavia kokoelmia ja opastaa finna.fi:n käytössä.

Haanojan Haalilla järjestetään yhteisen pöydän aamiainen ja Porukkatalolla kahvitellaan taloon tutustumisen lomassa.

Esitysten avoimia harjoituksia voi seurata Kouvolan Teatterilla, Kouvolatalolla sekä Kuusankoskitalolla.

Ovet ovat avoimet kaikille myös monikulttuurikeskus Saagassa Kouvolankadulla, nuorisotaloilla ympäri kaupunkia (ei Koria) sekä Pointti matalan kynnyksen tilassa Hansan kauppakeskuksessa.

Tarkempi ohjelma, aukioloajat ja yhteystiedot: Kouvola-päivä – Kouvolan kaupunki

Shoppaile ja kahvittele Kouvolassa

Kouvolan Ydinkeskusta ry juhlistaa Kouvolaa yhdessä Kouvolan Yrittäjien ja Kymen Yrittäjät Osta&Kahvittele -kamppanjalla 6.-7.5.2022. Ydinkeskustan liikkeissä on jaossa 500 kahvikuponkia keskustan kahviloihin. Kupongin saa liikkeissä asioidessa ostosten yhteydessä. Kupongit ovat voimassa viikon ajan 6.-13.5.2022.

Lisätiedot:

Kouvola-päivä – Kouvolan kaupunki

Helena Jetsu, kulttuurituottaja, Kouvolan kaupunki, puh. 020 615 7420 helena.jetsu@kouvola.fi

Kouvolan kaupunki / TIEDOTE 20.4.2022