KatinBlogi – Osta ja pääset kahville

Puhun mielelläni paikallisista palveluista. Niiden kehittämisestä, tärkeydestä ja merkityksestä alueen elinvoimalle. Viimeisen parin vuoden aikana on tuntunut siltä, että puhun seinille. Tai oikeastaan ruuduille, joissa on puhuvia päitä. Toki kaikki komppaa mukana, mutta välillä tuntuu, että me ollaan koko porukka laitostuneita koteihimme. Meidän valinnat eivät tue sitä tahtotilaa, jonka vakuutamme meillä olevan.

Me kaikki olemme kärsineet Koronan vaikutuksista jollain tavalla ja pystymme samaistumaan tunteeseen, kun vihdoin pääsee jonnekin. Toisille se paikka on ulkomailla ja toisille jokin tietty tapahtuma. Aika moni on ollut etätöissä ja edessä on paluu toimistolle osin tai kokonaan. Moni yrittäjä toivoisi, että myös asiakkaat palaisivat samaa tahtia, kun ihmiset palaavat työpaikoilleen.

Onko se lappilaista suorapuheisuutta, jos sanon, että me hoidimme tämän yritysten tukemisen huonosti? Minusta ei, sillä me hoidettiin se huonosti. Ja nyt en tarkoita yhdistystä, jota edustan, enkä valtiovaltaa vaan ihan meitä ihmisiä asiakkaina. Me olemme tehneet valintoja, joiden johdosta ympärillämme olevat palvelut vähenevät tai jopa lakkaavat kokonaan.

Kun Koronapandemia alkoi, ostimme innokkaasti lahjakortteja ja jaoimme paikallisten yritysten some-päivityksiä. Kaappeihin kertyi erilaisia kannatushuppareita ja some-seinillä kehuttiin palveluita julkisesti. Mutta se ei riittänyt kahdeksi vuodeksi. Eivätkä erilaiset koronatuetkaan riittäneet. Liian moni yritys kamppailee edelleen olemassaolonsa puolesta.

Olisiko nyt sitten aika tehdä jotain, kun maailma on meille jälleen avoinna? Kyllä olisi. Kulutuskäyttäytymisellämme on todellakin merkitystä. Paikallisten yritysten suosiminen on pieni ele, mutta se turvaa palvelut lähellä.

Kouvolan Ydinkeskusta ry ja Kymen Yrittäjät ry ideoivat yhdessä Osta&Kahvittele-kampanjan, jolla piristetään Kouvolan keskustaa, saadaan ihmisiä liikkeelle ja samalla asioimaan Kouvolan keskustan liikkeissä. Kampanja toimii käytännössä niin, että 6.5.-7.5.2022 käyt ostoksilla Kouvolan keskustassa, saat ostoksesta kuitin ja kupongin, ja tätä kuponkia vastaan saat ilmaisen kahvin kahvilassa. Kupongit voimassa viikon ajan 6.-13.5.2022.

Vilkasta kaupallista kesää toivoen,

Kati Klaavuniemi
toiminnanjohtaja
Kouvolan Ydinkeskusta ry