Ehdota keskustatekoa 2022

Kouvolan keskustateko on vuotuinen kilpailu, joka on järjestetty jo kolme kertaa. Kilpailun tarkoitus on korostaa keskustojen merkitystä kaupungille sekä löytää Kouvolan keskustan mielikuvaa edistäviä asioita.

Paikallinen kilpailu toimii samalla myös esikarsintana ja osana valtakunnallisen Elävät Kaupunkikeskustat ry:n kansallista kilpailua. Viime vuonna valtakunnallinen vuoden Keskustateko 2021 oli Varkauden Vekara-Varkaus -tapahtuma.

Keskustateko voi olla mikä vaan asia, joka liittyy keskustan fiilikseen positiivisesti. Hyviä kohteita ovat esimerkiksi jokin ilmiö, innovaatio, huikea tapahtuma, tuottaja, joka tekee osaltaan vaikuttavan kulttuuriteon kaupunkiin, onnistunut arkkitehtuuri, upea valaistus, kaupunkilaisia hyödyttävä teko, infra ja kaavoitusratkaisut, viihtyisyyden parantaminen tai vaikkapa yhteisöllinen teko, joka koetaan merkittävänä keskustan fiiliksessä. Vain mielikuvitus on rajana.

Tunnustus voidaan myöntää mille tahansa taholle, joka ansaitsee toimellaan saada tunnustusta. Ehdotuksiin halutaan yleisö mukaan. Paikallista keskustatekoa voi ehdottaa 12.6.2022 saakka. Sen jälkeen paikallinen raati valitsee Kouvolan ehdokkaat Facebookissa tehtävään äänestykseen ja lopulta äänestyksen parhaan lähettää yhdistyksen hallitus valtakunnalliseen kisaan. Valtakunnallinen voittaja julkistetaan elokuun lopussa.

Kouvolan ehdotuksia voi lähettää osoitteeseen kati.klaavuniemi@kouvolanydinkeskusta.fi tai Kouvolan ydinkeskusta ry:n Facebookista löytyvän lomakkeen kautta (https://forms.gle/CXsHxrb5VqETx7zo6). Keskustateon tulisi olla uusi ja toteutunut 1.7.2021 – 30.6.2022 välisenä aikana. Esittele ehdotus, järjestäjä ja anna lyhyet perustelut, miksi juuri kyseinen asia ansaitsee kunniaa. Myös valokuvia saa liittää ehdotuksiin. Anna myös omat yhteystietosi mahdollisia jatkokysymyksiä varten.

Elävät Kaupunkikeskustat ry (EKK) on vuonna 1997 perustettu kaupunkikeskustojen kehittämisen valtakunnallinen kattojärjestö. Yhdistyksen tehtävänä on Suomen kaupunki- ja kuntakeskusten jatkuva kehittäminen eläviksi, elinvoimaisiksi, viihtyisiksi ja kilpailukykyisiksi. Kouvolan Ydinkeskusta ry ja Kouvolan kaupunki ovat jäseninä yhdistyksessä. Kouvola on vuoden 2020 kaupunkikeskusta ja Kouvolan ”osakilpailun” organisoija.