TYKKÄÄ KOUVOLAN KESKUSTATEKOA 2022!

Keskustatekokilpailu on Kouvolan Ydinkeskusta ry:n ja Elävät Kaupunkikeskustat ry:n uusi vuotuinen kilpailu, jolla haettiin uusia ja innovatiivisia keskustatekoja sekä kaupunkikeskustoihin positiivisesti vaikuttavia asioita. Keskustateon tuli olla toteutunut 1.7.2021 – 30.6.2022 välisenä aikana.

Kouvolan Keskustateko 2022 -kilpailuun saatiin 11 ehdotusta, joista raati valitsi kolme eniten ehdotettua yleisöäänestykseen. Eli yleisö voi nyt äänestää parasta, joka sitten tuomariston ehdottamana lähetetään valtakunnalliseen kilpailuun kisaamaan Suomen Keskustateko 2022 -tittelistä. Eli, jos äänet menevät tasan tai hyvin lähelle toisiaan, tuomariston ääni ratkaisee.

Äänestäminen tapahtuu tykkäämällä ehdotuksen kuvaa. Tykkäyksiä suosikilleen voi antaa 1.8.2022 saakka. Jokainen ehdotus on varmasti ansainnut tunnustuksen, mutta vain yksi keskustateko yltää valtakunnalliseen kilpailuun. Tsemppiä kaikille ehdokkaille!

Ehdokkaat ovat:

1. Taidepolku Into
Perustelut: Paras keskustan idea pitkään aikaan! Keskustan lukuisat tyhjät liikehuoneistot saivat uutta eloa ja toiminnassa olevat yritykset uutta ilmettä näyteikkunoihinsa. Tapahtuma toi iloa ja positiivisuutta koronan kurittamaan ja autioittamaan keskustaan, mahdollisti monenlaisesta taiteesta nauttimisen myös ikäihmisille ja muille riskiryhmille, joiden mahdollisuus kulttuurista nauttimiseen oli jo pitkään rajoittunut. Tapahtumassa pääsi tutustumaan paikallisiin taiteentekijöihin. Samalla sai liikuntaa keskustassa. Ostettavaakin löytyi.

2. Sähköpotkulaudat Kouvolaan!
Perustelut: Pysytään ns. “Ajan hermoilla” ja toihan se suurista kaupungeista tunnetun liikkumismuodon myös Kouvolaan.

3. Yli rajojen -hanke
Perustelut: Yli Rajojen -projektissa Kouvolan kulttuuritoimijoita lyöttäytyi yhteen ja sen ansiosta mahdollistettiin nuorille kulttuuritoimintaa hyvin matalalla kynnyksellä. Projekti tähtäsi Kouvolan Teatterin suurella näyttämöllä keväällä 2022 esitettävään kauhumusikaaliin, jossa nuortenteatterilaiset näyttelisivät. Esityksen nimeksi tuli Klovnipeli ja sen käsikirjoitti ja ohjasi Elina Ylisuvanto. Esityksiä oli toukokuussa 2022 yhteensä neljä ja mukana oli yli 40 nuorta näyttelemässä ja soittamassa. Lavalle nousi musiikkiopiston oppilaita laulamaan ja soittamaan. Rock Academy Kouvola lopetti toiminnan 2021 joulukuussa, mutta sen mukana olevat nuoret bändit tuottivat musiikkia esitykseen ja olivat myös mukana itse esityksessä. Kirjaston kanssa yhteistyössä järjestimme nuorille biisinkirjoituskilpailun, jonka tuotoksista saimme kasattua musiikkia Kouvolan nuorilta itse esitykseen. Lavastuksesta ja leivoksista vastasivat Edukon opiskelijat ja pukuja suunnittelivat XAMK:n opiskelijat. Studio Dance Pittin nuoret tekivät koreografiat esitykseen ja olivat mukana itse esityksessä. Kokonaisuutena Yli Rajojen -projekti oli hyvinkin mittava, joka alkoi 2021 keväällä. Juska Salminen laittoi projektin alulle ja vetovastuun otti Antti Leminen ja Elina Ylisuvanto. Nuorten pääseminen Kouvolan Teatterin isolle lavalle oli poikkeuksellisen hieno mahdollisuus nuorille päästä toteuttamaan kulttuurisia unelmiaan ja näyttämään taitojaan. Sanoisin, että kyseessä oli vaikuttava yhteistyökuvio ja näin ollen Yli Rajojen -hanke ansaitsee tulla valituksi vuoden 2022 keskustateoksi.

Äänestys löytyy Kouvolan Ydinkeskusta ry:n Facebook-sivuilta.