Tänä vuonna Kouvolan Taiteiden Yötä vietetään 19.8.2022 – Monipuolista ohjelmaa löytyy ympäri kaupunkia ja se liikuttaa varsinkin lapsia ja nuoria

Taiteiden Yössä voi herkutella kulttuurilla, taiteella ja muulla kiehtovalla ohjelmalla ympäri Kouvolaa. Silloin otetaan kaikki irti kesästä. Iltaa pääsee jatkamaan terasseilla ja ravintoloissa monipuolisten ohjelmien parissa.

Kouvolan Taiteiden Yö viihdyttää ihmisiä jo 30. kerran ja 2022 on tapahtuman 31 vuosi. Ensimmäisenkerran kulttuuri oli tällä tavalla esillä Kouvolassa 1991. Taiteiden Yö on ollut alusta saakka monipuolinen tapahtuma, vaikka se onkin muuttanut muotoaan vuosien varrella. Luvassa on tänäkin vuonna sirkusta, tanssia, teatteria, musiikkia, runoja, hyvää ruokaa ja seuraa. Viime vuonna tapahtuma järjestettiin supistetusti, mutta tämä vuosi lunastaa edellistenkin vuosien lupaukset ja perinteidensä mukaisesti Taiteiden Yö liikuttaa kaikenikäisiä.

Manskilla on Taiteiden Yön sydän

Taide, kulttuuri ja musiikki tuovat ihmiset yhteen ja Kävelykatu Manski sykkii elämää koko päivän. Aamu alkaa basaarikojujen avauksella. Päivällä luvassa on Fresh Start 2 -liikunta- ja urheilutapahtuma, joka esittelee Kouvolan monipuolista seuratoimintaa ja ennen kaikkea on osoitus seurojen välisestä yhteistyöstä. Iltapäivällä päästään jo Manskin isolla lavalla itse asiaan eli kuullaan musiikkia. Lavalle nousevat muun muassa Aste, Kakkospesä ja metallilupaus Horizon Ignited. Ohjelmassa on panostettu paikallisuuteen.

Erilaiset tapahtumat ovat oleellinen osa kaupunkeja ja kaupunkimaista elämäntapaa. Kouvolan kaupunki toimii monin tavoin erilaisten tapahtumien mahdollistajana ja yhteistyökumppanina. Taiteiden Yötä tukee Kouvolan kaupunki maksamalla sille tapahtumatukea sekä avustamassa markkinoinnissa. Tapahtumassa on myös mukana lukuisia kaupungin kohteita. Pääsääntöisesti kaikkiin tapahtumiin on ilmainen sisäänpääsy. Virallinen ohjelma ja tapahtumapaikat julkistetaan heinäkuun lopussa, joten yritykset voivat vielä ilmoittaa ohjelmasisältöjään osaksi Taiteiden Yötä.

Ihmiset liikkeelle!

Taiteiden Yö on tapahtuma, joka saa ihmiset liikkeelle ja tämän vuoksi Kouvolan ydinkeskusta ry haluaakin kannustaa avaamaan yrityksien ovet vielä isommalle. Kun ihmisillä on monta syytä lähteä, iloinen puheensorina täyttää kaupungin joka kolkan. Ja silloin kun on ihmisiä liikkeellä, käydään myös kauppaa.

Tapahtumat houkuttelevat asiakkaita majoitus- ja ravintolapalveluihin, muihin oheispalveluihin ja tarjoavat mahdollisuuksia ihmisten kohtaamisille ja sosiaaliselle vuorovaikutukselle. Näin kesällä matkailun ja erilaisten sisältöjen merkitys korostuu. Monelle paikkakunnalle ja sen elinkeinoelämälle erilaiset musiikki-, urheilu- ja viihdealan tapahtumat ovat elintärkeitä. Siksi niihin kannattaa panostaa, ja siksi niissä kannattaa olla esillä.

Lisätietoja:

Taiteiden yö ja Kävelykatu Manskin tapahtumat
Kati Klaavuniemi
toiminnanjohtaja, Kouvolan Ydinkeskusta ry
050 308 8665, kati.klaavuniemi@kouvolanydinkeskusta.fi

Fresh start 2
Timo Pahkala
Kymenlaakson liikunta ja Kouvolan Urheiluakatemia
040 354 2530, timo.pahkala@kymli.fi