Pelien Vapaakaupunki Kävelykatu Manskille

Pelien Vapaakaupunki 3.–30.11.2022  
Kauppalankatu 13, 45100 Kouvola (entisen Kauppakeskus Manskin tila) 

Pelien Vapaakaupunki on Kouvolan keskustassa, kävelykatu Manskin varrella järjestettävä yleisölle avoin ja ilmainen tapahtuma. Koko marraskuun (3.-30.11.2022) kestävä, sisällöltään vaihtuva tapahtuma tuo pelit ja pelikulttuurin monipuolisesti esille; tarjolla on muun muassa pelitaidetta ja upeita pelialan työnäytteitä, pelintekotyöpajoja, yhteisöllistä tekemistä, pelinostalgiaa sekä tietysti pelaamista! Pelien vapaakaupunki on auki tiistaista perjantaihin klo 14-20.00 ja viikonloppuisin klo 11-18.00.

Haluasimme nyt kysyä, kiinnostaako teitä pitää liikettänne/ravintolaanne auki myös marraskuun sunnuntaisin? Saataisiin ihmiset liikkeelle – yhteistyössä on voimaa!

Pelien Vapaakaupungissa on esillä teoksia yli 25 kotimaisen ja kansainvälisen pelialan tekijältä ja toimijalta. Nähtävää löytyy muun muassa pelivalokuvaaja Petri Levälahdelta, pelisuunnittelija Samuli Jääskeläiseltä, sekä taiteilijagraafikko Reetta Hiltuselta. Suomen pelimuseo tuo tapahtumaan mielenkiintoisia näyttelyitä. Mukana on myös saksalainen Robin Baumgarten huikeine valoteoksineen ja paikalliset pelialan opiskelijat työnäytteineen.  

Monipuolisen katseltavan lisäksi Pelien Vapaakaupungissa pääsee tietysti pelaamaan. Roolipelaamisen maailmaan pääsee tutustumaan esimerkiksi suomalaisen Praedor-roolipelin kautta tai vaikkapa Dungeons & Dragons -sessioissa. Pelattavana on myös digitaalisia pelejä, joista paikallisia kiinnostaa varmasti 3.11. julkistettava Edukon opiskelijoiden tekemä Minecraft Kouvola.  

Pelien Vapaakaupungissa järjestetään erilaisia peleihin liittyviä työpajoja; ikäihmisille suunnatussa, geronomiopiskelijoiden järjestämässä työpajassa innostetaan senioreita pelaamaan ja Reetta Hiltusen pelikorttityöpajassa pääsee suunnittelemaan itse omat pelikortit.

Pelien Vapaakaupungin aikana Kouvolassa on myös paljon muuta peleihin liittyvää nähtävää. Suomen ensimmäinen, pelattavan valotaiteen festivaali Lux Like Kouvola järjestetään 3.–6.11., esillä on näyttäviä, pelattavia ja interaktiivisia teoksia. Poikilo-museon pelitaiteen näyttely Pelipoikilo on myös nähtävillä tammikuun alkuun saakka. 4.11. Kouvolan kävelykatu Manskilla vietetään MustaManski -tapahtumaa, jonka teemana on tänä vuonna kauhupelit. 

Ystävällisin terveisin,

Annika Salmi 
Projektipäällikkö/Project Manager Capital of Game Art
Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu/South-Eastern Finland University of Applied Sciences – Xamk
Paraatikenttä 6, Kouvola, Finland 
+358 50 401 5654 
www.xamk.fi  
www.capitalgameart.fi