MOTORSPORTTIA MANSKILLA 25.5.2023

Kävelykatu Manskille kokoontuu suuri joukko moottoriurheilun harrastajia ja kalustoa oheisohjelmineen to 25.5.2023 klo 16-20. Yhteistyössä eri moottoriurheiluseurojen kanssa toteutettu tapahtuma esittelee monipuolisesti alueen alan harrastajia sekä heidän kilpailu- ja näyttelytoimintaa. Samalla saa tiedon, millaisia moottoriurheilutapahtumia alueella järjestetään kesällä 2023.

Motorsporttia Manskilla -tapahtuma on lähtölaukaus kansainväliselle CapitalBox RallyX -tapahtumalle, joka ajetaan 27.5.-28.5. Tykkimäen moottoriurheiluradalla. Rallicrossin maailman huiput kohtaavat RallyX-sarjan kisassa, joten Manskillakin nähdään ja kuullaan sekä paikallisesti että kansainvälisesti tunnettuja kuljettajia ja alan harrastajia.

Tapahtuman järjestää Kouvolan Ydinkeskusta ry yhdessä Kouvolan Kaupungin ja monien moottoriurheiluseurojen kanssa. Tapahtuma järjestetään nyt ensimmäistä kertaa ja tavoitteena on tuoda esille se valtava moottoriurheiluharrastajien osaaminen, joka synnyttää myös tulevaisuudessa alan menestystä alueelle. Samalla tarjotaan mukava koko perheelle sopiva ilta kauniissa kesäsäässä.

PAIKALLA MM.
Anjalankosken UA, Autoliitto, FHRA Kouvola Club ry, Kouvolan FK-kerho, Kouvolan Seudun Autourheilijat / Rallicross SM, Kymen Automobiilikerho, KYMOKE, Valkealan Urheiluautoilijat, CapitalBox RallyX / RX-Masters, Ring Race Club, PEK-KONE Kawasaki Racing, Makosa Streetoboys ry, ROCK’N’ROLL Car Club, Valkealan Hevosystäväinseura / Kuninkuusravien maskotti ja keppihevosrata.

Maailman nopein rallicross-auto Manskilla ja Tykkimäellä! 
RallyX sarja tuo Manskille tapahtumaan nähtäville maailman nopeimman fossiilivapaan sähköavusteisen Nitro RX auton. Jopa 3G:n kiihtyvyys tekee autosta yhden maailman nopeimmista ja näyttävimmistä autoista. Auton faktat: Kiihtyvyys 0-100 km/h 1,5 s, teho  1088 BHP, 100 Nm vääntö, 1550 kg paino. Lisätiedot: http://firstcorner.com/ ja https://www.nitrorallycross.com/. Auto on nähtävänä Manskin tapahtuman lisäksi myös CapitalBox RallyX kilpailun varikolla Tykkimäellä viikonloppuna ja sillä ajetaan siellä myös näytösajoa. 

Esillä kaikenlaista moottoriurheilukalustoa, mm. rallicrossautoja, crosskartteja, ralliautoja, jokkisautoja, jenkkiautoja, karting-autoja, museoautoja, moottoripyöriä, Legends kilpa-auto yms. ja viikonlopun CapitalBox RallyX – tapahtuman kuljettajia. Tapahtuman juontajana toimii Arto “Leiska” Leinonen.

Kouvolassa 15.5.2023

Lisätiedot
Kouvolansome.com, kymenlaaksonyt.fi

Kati Klaavuniemi
toiminnanjohtaja, Kouvolan Ydinkeskusta ry
050308 8665, kati.klaavuniemi@kouvolanydinkeskusta.fi

Anne Käki
yhteyspäällikkö, Kouvolan kaupunki
020 615 8173, anne.kaki@kouvola.fi

CapitalBox RallyX
tiedottaja,
Päivi Mentula
040 541 0901, paivi.j.mentula@gmail.com