PÄÄKIRJOITUS TOUKOKUU 2023

Hei, me muutetaan!

Kohoa Synergiakeskus kerää siipiensä suojaan kaikki yrittäjälle tärkeät palvelut. Tämän vuoksi myös me muutamme uusiin tiloihin entiseen Kauppakeskus Manskiin eli Kohoa Synergiakeskukseen.

Kun Helanderin Ville esitteli minulle ensimmäisen kerran ideaansa yrityspalvelutalosta huhtikuussa 2021, ihastuin heti ajatukseen. Minusta mullistavaa oli se, että vihdoin oli ymmärretty, kuinka monenlaisten asioiden kanssa yrittäjät ovat tekemisissä päivittäin. Jo tuolloin suunniteltiin, että yrityspalvelutalo on paikka, jossa vastataan myös kysymyksiin, joita ei osaa kysyä. Mikään yksittäinen taho ei pysty yksinään antamaan vastauksia kaikkiin yrittäjien kysymyksiin ja ongelmiin, sillä yrittäjä ei välttämättä aina itsekään tunnista, mistä lähteä vyyhtiä purkamaan. Tämän vuoksi pienen yrittäjän on monesti aikataulujensakin vuoksi mahdotonta löytää aina kerralla oikeaan osoitteensa asiansa hoitamiseksi nopeasti ja kohtuullisella vaivalla.

Ajatus on jalostunut Kohoa Synergiakeskukseksi, joka siis kehittyy edelleen. Kuitenkin näen, että tahtotila on sama kuin Villen ideassa eli parantaa yritystoiminnan edellytyksiä ja lisätä elinvoimaa alueelle keräämällä yrittäjille palvelu- ja yhteistyöverkosto saman katon alle. Yrittäjät tarvitsevat tukea useilta eri tahoilta toimintansa ylläpitämisessä ja kehittämisessä tässä jatkuvassa muutoksessa olevassa yritysmaailmassa. Myös Kohoa kohoaa ihmisten toimiessa yhdessä yhteisen päämäärän saavuttamiseksi ja tulevaisuudessa näemme, onnistummeko tämän tavoitteen saavuttamisessa vai löysimmekö toisen suunnan, jota kohti kulkea.

Kohoa Synergiakeskuksessa yhdistetään työ ja tekijät, opiskelijat ja yrittäjät sekä yhteistyökumppania etsivät. Meille Kohoaan muutto tarkoittaa sitä, että pieni toimistomme saa työyhteisön. Myös jäseniämme pystymme palvelemaan paremmin, kun saman katon alta löytyy mittavasti erilaisia yrittäjiä tukevia palveluita. Sijainti on meille sopiva, olemmehan edelleen Kävelykatu Manskilla, tosin nyt erilaisia kokoontumistiloja on saatavilla paremmin. Näin luvalla sanoen, avokonttori ei ole ollut ihan joka hetki meille se paras tapa tehdä työtä, mutta onneksi tapaamisia on pystynyt sovittelemaan toimiston välillä kiireisen arjen vähemmän hetkisiin hetkiin.

Kouvolan Ydinkeskusta ry:n toimisto siis muuttaa uusiin toimitiloihin 12.6. alkaen ja varsinainen muuttopäivä on keskiviikko 14.6. Muuton vuoksi toimistomme on 12.6. – 16.6. suljettu. Toimistomme aukeaa jälleen 19.6.2023 Kohoa Synergiakeskuksessa osoitteessa Kauppalankatu 13 ja meidät löytää sitten Kävelykatu Manskin puoleisten ulko-ovien luota heti oikealta. Tervetuloa moikkailemaan!

Eli, jos viikkojumpat ovat jääneet välistä, keksin sinulle mielelläni tekemistä..

Sujuvaa toukokuuta toivotellen,

Kati Klaavuniemi
toiminnanjohtaja

Kati Klaavuniemi kuva