Taiteiden yötä vietetään jälleen 18.8.2023

Laadukasta monipuolista ohjelmaa löytyy ympäri kaupunkia ja se liikuttaa kaikenikäisiä.

Kouvolan Taiteiden Yö viihdyttää ihmisiä jo 32. kerran. Taiteiden Yö on ollut alusta saakka monipuolinen tapahtuma, vaikka se onkin muuttanut muotoaan vuosien varrella. Luvassa on sirkusta, tanssia, teatteria, musiikkia, tekemistä, urheilua, hyvää ruokaa ja seuraa. Tänäkin vuonna urheiluseurat valtaavat Kävelykatu Manskin ja uutena juttuna nähdään Kuorojen kierros.

Bändi teltta pystytetty keskelle Kävelykatu Manskia Kouvolassa

Manskilla keskustellaan urheilun ja kulttuurin asemasta

Fresh Start 3 -liikunta- ja urheilutapahtuma valtaa Manskin nyt siis jo toisen kerran. Tapahtuma esittelee Kouvolan monipuolista seuratoimintaa ja tarjoaa kävijöille mahdollisuuden tutustua vielä paremmin alueen harrastusmahdollisuuksiin. Myös lavalla nähdään seurojen osaamista, kun Black Diamond Cheerleaders ry, Kouvolan Liikunta- ja voimisteluseura Tempo sekä Tanssiseura Terpsikerho esiintyvät.

– Ennen kaikkea Fresh Start -tapahtuma on osoitus seurojen välisestä yhteistyöstä, josta hyötyvät kaikki liikkujat, tapahtumaa Kouvolan Urheiluakatemia ja Kymenlaakson Liikunnan kanssa järjestävä Kouvolan Ydinkeskusta ry:n toiminnanjohtaja Kati Klaavuniemi muistuttaa.

Ja tietysti asia myös herättää aina keskustelua ja tänä vuonna lavalle nousee paneeli pohtimaan,  Pitääkö olla huolissaan? Paneelikeskustelua vie eteenpäin Tapsa Ahlroth ja vieraina ovat Aada Barkman (balettitanssi), Antti Blom (Suomen liikkuvat -ohjelman ohjelmajohtaja), Henri Halonen (opettaja ja valmentaja) sekä Sanna Tähtinen (Kouvolan liikunta- ja kulttuurilautakunnan puheenjohtaja).

Ohjelmassa korostuu paikallinen osaaminen

Kävelykatu Manskin ohjelman suhteen yhteistyötä on tehty myös Pohjois-Kymen Musiikkiopiston kanssa.

– Ei voi olla huippu-urheilua, jos ei ole junioritoimintaa ja myös kulttuurin puolella on tärkeää tukea harrastajia tarjoten heille mahdollisuuksia esiintyä sekä nähdä idoleitaan. Tänä vuonna Manskin lavalla nähdäänkin sekä harrastajia että heidän opettajiaan, Klaavuniemi avaa ohjelman sisältöä.

Pohjois-Kymen musiikkiopistossa annetaan säveltaiteen perusopetusta, valmennusta alan ammattiopintoihin sekä järjestetään muuta musiikkikulttuurin kehittämiseen liittyvää toimintaa. Oppilaita on yli 900 ja työntekijöitä noin 60. Opetusta annetaan yli 30 soittimessa musiikkileikkikoulussa, perus- ja syventävissä opinnoissa sekä avoimella osastolla. Pääaineen opintojen ohella oppilaat voivat osallistua monipuolisesti yhteismusiikkiin useissa kuoroissa, orkestereissa ja yhtyeissä. – Manskilla näistä taitajista nousee esille vain pieni osa, mutta tarjolla on sekä ohjelmaa lapsille että aikuisille, Klaavuniemi muistuttaa.

Kierretään yhdessä Kouvola ympäri!

Taiteiden Yö on tapahtuma, joka liikuttaa sekä yleisöä että esiintyjiä. Tänä vuonna osa Taiteiden yötä on myös Kuorojen kierros, jossa iso joukko paikallisia kuoroja esiintyy ensin yhtenä joukkona jatkaen sitten iltaa erikseen eri ravintoloissa ihmisiä viihdyttäen. Legendaarinen Kuorojen kierros on nyt siis ensimmäistä kertaa Kouvolassa ja sen on koonnut yhteen Tanja Varha. Kuorotapahtuma kajautetaan käyntiin yhteiskonsertilla Kouvolan kaupungintalon rappusilla klo 17, jonka jälkeen kuorot kiertävät laulamassa klo 20 saakka.

Taiteiden yön Kouvolataloon taikovat klovnit, taikurit, jonglöörit ja sirkuslaiset alkuillasta alkaen. Löytyy taikurikoulua, taikashowta, akrobatiaa, teatteria ja taidetta, satubalettia ja sirkusta eli monenmoista ihmeteltävää ja rohkelikoille tekemistäkin. Kouvolan Teatteri tarjoaa puolestaan maistiaisia syksyn musikaalista, karaokea klubitunnelmassa, teatterilaisten haastatteluja sekä herkullista katuruokaa ja tapaksia. Ja muista mukana olevista paikoista voitaisiin mainita myös Taideruukki tarjoten myös elämyksiä ja avoimia ovia upeassa tehdasmiljöössä, joten kannattaa kiertää sinnekin.

Taiteiden yö toteutetaan yhteistyössä

Erilaiset tapahtumat ovat oleellinen osa kaupunkeja ja kaupunkimaista elämäntapaa ja yhteistyö on tärkeä arvo, kun tämän kaltaisia tapahtumia toteutetaan. – Kouvolan kaupunki toimii monin tavoin erilaisten tapahtumien mahdollistajana ja yhteistyökumppanina. Taiteiden Yötä tukee Kouvolan kaupunki maksamalla sille tapahtumatukea sekä avustamassa markkinoinnissa. Tapahtumassa on myös mukana lukuisia kaupungin kohteita. Ilman kaupungin tukea, tapahtuma ei kohtaisi näin paljon ihmisiä jo pelkästään sen toteutus vaiheessa. Kiitos kaikille päivän mahdollistajille jo nyt valtavan runsaasta tarjonnasta, Kouvolan Ydinkeskusta ry:n toiminnanjohtaja Kati Klaavuniemi summaa.

Pääsääntöisesti kaikkiin tapahtumiin on ilmainen sisäänpääsy. Virallinen ohjelma ja tapahtumapaikat löytyvät osoitteesta kouvolansome.com.

Lisätietoja:

Taiteiden yö ja Kävelykatu Manskin tapahtumat

Kati Klaavuniemi, toiminnanjohtaja, Kouvolan Ydinkeskusta ry
050 308 8665, kati.klaavuniemi@kouvolanydinkeskusta.fi

Kouvolatalon ohjelmat
Helena Jetsu, kulttuurituottaja, Kouvolan kaupunki
0206157420, helena.jetsu@kouvola.fi

Kuorojen kierros
Tanja Varha, Kouvolan Laulu ry, Kouvolast kajahtaa -hanke 
044 976 1298

Fresh start 3
Timo Pahkala, akatemiajohtaja, Kymenlaakson liikunta ja Kouvolan Urheiluakatemia
040 354 2530, timo.pahkala@kymli.fi

Violetilla pohjalla vihertävä pallo, jossa teskti Kouvolan Taiteiden Yö 18.8.2023.