HELMIKUUN PÄÄKIRJOITUS

Kouvola Events -uutinen


Elävä Kouvola

Kouvolan tapahtumien vuosi pitää sisällään jotain uutta,

jotain vanhaa…niin kuin hyvän tapahtumavuoden kuuluukin. Toimivia malleja pitää kehittää varoen ja toimimattomia rohkeasti uudistaen.

Keskustaa elävöitetään yhteistyössä ja tässä työssä avainasemassa ovat tapahtumat, yhteismarkkinointi ja näiden tuoma näkyvyys.

Yhteismarkkinointi vahvistaa pienten liikkeiden ja isojen toimijoiden identiteettiä ja on niiden yrittäjille uusi markkinoinnin väline. Kouvolan Ydinkeskusta ry:n tavoitteena on saada kaikki keskustan yritykset mukaan luomaan sisältöjä tapahtumien alle. Vain yritysten ja kulttuuritoimijoiden yhteistoiminnalla keskustaan saadaan lisää urbaania sykettä ja elämyksellisiä kaupunkitapahtumia, jotka kiinnostavat yli kuntarajojen.

Miksi mukaan?

Miten saadaan kaikki hyöty irti tapahtumista? Se on kysymys, johon löydämme ratkaisun yhdessä. Suomi on mukana jalkapallon EM-kisoissa. Miten kisat näkyvät katukuvassa? Kouvolassa näkyvät myös Kymiringin tapahtumat. Miten saamme vieraat viihtymään? Tärkein niistä on varmasti kaksipyöräisten kuninkuusluokka MotoGB, joka ennakkotietojen perusteella tuo Kymenlaaksoon 150 000 ihmistä yhdeksi viikonlopuksi. Miten otamme vastaan moottoripyöräilyn ystävät?

Kaupunkikeskusta on vahva yrityskeskittymä, joka tarjoaa hyvän sijainnin muun muassa erikoiskaupalle ja palveluille. Ilmaiset tapahtumat kaupungilla houkuttelevat sellaiset yleisömassat liikkeelle, mitä kenelläkään yksittäisellä yrityksellä ei olisi mahdollista houkuttaa. Tähän markkinarakoon kannattaa tarttua eli saada ihmiset liikkeelle satojen ilmaisten pienten ja suurempien tapahtumien varjolla ja ennen kaikkea saada ihmiset samalla tekemään ostoksia.

Miksi osallistuminen maksaa? Osallistumismaksuilla katetaan tapahtuman koordinoinnista, markkinoinnista ja somistusmateriaaleista koituvia kuluja. Mutta yhteistoiminnalla kulut jakautuvat useamman toimijan kesken ja näin kustannus on pienempi.

Kun keskusta voi hyvin, elinvoima leviää koko kaupunkiin.

Kati Klaavuniemi
Kouvolan Ydinkeskusta ry:n toiminnanjohtaja

Categories: Yleinen

Tagged as: , ,