Marraskuun 2020 pääkirjoitus

Vaikuttamisen paikkoja tarjolla!

Olethan huomannut, että Kouvolan Ydinkeskusta ry:n syyskokous pidetään torstaina 12.11.2020 kello 18 Original Sokos Hotel Vaakunassa? Järjestelyissä on huomioitu vallitseva tilanne ja kokoukseen on mahdollista osallistua myös videoyhteyden välityksellä. Toivommekin kokoukseen runsasta osallistujamäärää, jotta saamme jäsenistön äänen kuuluville. Ja mikä parasta, nyt olisi tarjolla myös vaikuttamisen paikkoja – nimittäin Ydinkeskustan hallituksessa.

Itse lähdin Ydinkeskustan hallitukseen mukaan noin puolitoista vuotta sitten, ihan ex tempore yhdistyksen kokouksessa. Edustan hallituksessa Kouvolan Nuorkauppakamaria. Nuorkauppakamari pyrkii vaikuttamaan positiivisesti ympäröivään yhteiskuntaan arvioimalla elinympäristöään, sen elinkeinoelämää ja tekemällä projekteja paikallisiin tärkeisiin kehityskohteisiin keskittyen. Yhteiskuntavastuu onkin yksi isoimmista kulmakivistä toiminnassamme. Haluamme yhdessä verkostojemme kanssa rakentaa ilmapiiriä, jossa yrityksiä kannustetaan kasvamaan sekä yksilöitä ja yhteisöjä menestymään. Paikallisesti tunnettuja projekteja ovat mm. Positiivisin Kouvolalainen ja Joulupuu -keräys. Näiden lisäksi toteutamme vuosittain useita muita projekteja, joilla pyrimme vaikuttamaan positiivisesti Kouvolassa.

Miksi hallitustoimintaan kannattaa lähteä mukaan? Toimimalla hallituksessa voit suoraan vaikuttaa siihen, mihin suuntaan Ydinkeskusta kehittyy ja millaisia tapahtumia keskustassa järjestetään. Kukaan meistä ei toki yksin näitä päätä, mutta meillä on innokas hallitus, jolla on aito halu pitää Kouvolan keskusta elinvoimaisena. Mitä laajemmin hallituksessa on edustajia jäsenistöstä, sitä kattavammin pystymme toimimaan Kouvolan eduksi. Viilaamme alkuvuodesta myös Ydinkeskustan tulevien vuosien strategian kuntoon, eli siihenkin ehtii vielä vaikuttamaan 😊

Olen vuosien aikana oppinut sanomaan useammin ”Kyllä” uusille mahdollisuuksille, kuin ”Ei”. Näin ei tarvitse myöhemmin jossitella, että mitä jos olisi silloin joskus vastannutkin myöntävästi, kun pyydettiin. Vain sillä pystyy vaikuttamaan, että toimii itselle tärkeiden asioiden edelläkävijänä ja niiden hyväksi. Kannustankin teistä jokaista harkitsemaan, voisitko juuri sinä tai joku muu teiltä olla jäsenenä seuraavassa Ydinkeskustan hallituksessa?

Nähdään syyskokouksessa!

Essi Kortesalo, hallituksen jäsen

Categories: Yleinen

Tagged as: , ,