PÄÄKIRJOITUS TAMMIKUU 2021

Kouvolassa taide kohtasi yritykset

Kouvolasta löytyy urbaania kaupunkielämää. Siitä osoituksena on Taidepolku INTO, joka starttasi 4.1.2021 kestäen aina 31.12021 saakka.

Taidepolku sai alkunsa puhelinsoitosta. Taiteilija Annika Salmi soitti toimistollemme ja kyseli, mistä saisi edullisesti liiketilan vuokrattua taidenäyttelyä varten. Annika tuli käymään, keskusteltiin asiasta ja pian meillä olikin idea viedä taide liikkeiden näyteikkunoihin.

Taidepolku Into on vastaisku harmaata tammikuuta ja koronaa vastaan. Se on ulkoilmataidenäyttely, joka löytyy karttaan merkityltä reitiltä ja kulkee 4.-31.1.2021 Kouvolan ydinkeskustan kaduilla. Upeaa taidetta löytyy 40:n yrityksen näyteikkunoista. Mukana on 25 taiteilijaa eli yli 100 teosta. Taidepolun varrelta löytyy monenlaista taidetta aina kuvataiteesta improvisaatioteatteriin. Esimerkiksi Poikilon puistosta löydät upean Esa Kotilaisen äänitaideteoksen ja myös kävelykatu Manskilla voit nauttia musiikista koko tapahtuman ajan. 

Tapahtuma on siis taiteilijatiimin järjestämä yhdessä Kouvolan Ydinkeskusta ry:n ja paikallisten yritysten kanssa. Taiteilijat ovat Jenniemilia Design, Marika Mustasilta, Janna Koponen, Ulla Korjala, Annika Salmi, Agni Kuokkanen, Anne Mäkeläinen, Taidetupa PikkuSelma, Eija Kylliäinen, Sirpa Hannele Heinonen, Nia Haaranen, Kirsi Kesäniemi, Leila Kosonen, Sissi Ramstedt, Pekka Korpi, Kullervo, Pirja Pietikäinen, Jonne Perttala, Anu Hedborg, Xamk Muotoilun opiskelijat, Kouvolan nuorisopalvelu, Jere Pätäri, Esa Kotilainen, Johnny Perkka, Riippumattomat tekijät, Kaisa Niskanen, Joni Ensio Järvinen, Larissa Saloranta, Kouvolan seurakunnan iltapäiväkerholaiset ja Helena Törmälä.

Tapahtumaa on tukenut Kymin osakeyhtiön 100-vuotissäätiö, Kouvolan kaupunki, Kouvolan Ydinkeskusta Ry ja Valkealan sanomat.

Kouvolan keskustan yhteistyökumppaneita ovat Aito Luontaiskauppa, Nissen, RS-tech, M Room Kouvola, Silmälasimarket, Cappa, Ekoeloa, Ajankello ateljee, Korundi, Hupi ja juhla, HJ Suninen, Betony, Ramin konditoria, Citybardurilla, Papulaari, Monikulttuurikeskus Saaga, B-fancy, Ritan nauha ja nappi, Lehto, Kuusaan liivishop, La vie de Marrakech, Kouvolan Ydinkeskusta Ry, Fenno Optiikka Manski, Studio Somana, Sadutar, Instrumentarium, Parturi kampaamo Priima, Ravintola Ole, Taidekahvila Perkolaattori, Bar cafe Columbia, Sisustus Eloranta, Kouvolan Teatteri, Foto Monza, Mallard’s Tattoo, Näppäri, Ompelukoneliike O&J Niemelä ja Tuccabuoti. Lisäksi taidetta löytyy muutamasta tyhjästä liikehuoneistosta.

Tapahtuman markkinointi ulottuu aina Kotkasta ja Lahdesta Mikkeliin ja Lappeenrantaan saakka, joten toivomme, että ihmiset jalkautuvat löytämään taiteen ja samalla havainnollistavat, mitä liikkeitä on Kouvolassa.

Nyt siis kaikki kinkun sulatukseen Taidekävellen!

Kaupallista vuotta 2021 toivottaen,

Kati Klaavuniemi
toiminnanjohtaja
Kouvolan Ydinkeskusta ry