Elokuun pääkirjoitus

Viilenneet säät tuovat mukanaan syksyn tuntua, ja monella arki rullaa jo tuttuun tapaan. Yksi kohderyhmä on erityisen valmiina tulevaan syksyyn, nimittäin uudet aloittavat opiskelijat. Kouvola on elävä opiskelijakaupunki ja ammattikorkeakoulumme on rankattu monella tavoin koko Suomen parhaaksi. Meille halutaan tulla opiskelemaan.

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun kampuksilla Kouvolassa, Kotkassa, Mikkelissä ja Savonlinnassa aloittaa syksyllä satoja uusia opiskelijoita. Korona-tilanteesta huolimatta moni uusi opiskelija on jo muuttanut Kouvolaan. Toivottavasti nämä tulevaisuudet osaajat myös jäävät opiskeluidensa päätyttyä Kouvolaan.

Nyt on mitä parhain hetki profiloitua opiskelijamyönteisenä yrityksenä ja toimijana, sillä opiskelijat ovat syyslukukauden alussa tiedon- ja kokeilunhaluisia tutustuessaan uuteen kotikaupunkiinsa. He etsivät parhaillaan uusia harrastuksia, lempikahviloita ja parhaita ajanviettopaikkoja. Moni myös valitsee asua keskustan läheisyydessä helppojen kulkuyhteyksien takia.

Käytännössä opiskelijamyönteisyys voi tarkoittaa esimerkiksi opiskelija-alennuksia, tai opiskelijoille kohdennettuja palveluja. Asiantuntija-apua voi kysäistä esimerkiksi meiltä Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta Kaakosta. Autamme mielellämme yrityksiä näyttämään opiskelijoille, miten upea paikka Kouvola on.

Aurinkoista elokuuta kaikille!

Terveisin

Jenni Aikio
Ydinkeskusta ry:n hallituksen jäsen,
opiskelijakunta Kaakon pääsihteeri
sekä kaupunginvaltuutettu

Categories: Yleinen

Tagged as: , , ,