PÄÄKIRJOITUS TAMMIKUU 2022

Ikkunoiden täydeltä taidetta!

Taidepolku Into on ulkoilmataidenäyttely, karttaan merkitty reitti, joka kulkee Kouvolan ydinkeskustassa 5.-31.1.2022. Taideteoksia löytyy keskustan yritysten näyteikkunoista muodostaen kartalle merkityn polun.

Taidepolku Into on vastaisku harmaata tammikuuta ja koronaa vastaan. Tällä hetkellä se tuntuukin lunastavansa lupauksensa ihan kirjaimellisesti. Pandemia paukuttaa uusia ennätyksiä päivä toisensa jälkeen, mieli on harmaa ja keli myös. Taidepolku Into on kuitenkin turvallinen tapahtuma. Onhan se ulkoilmataidenäyttely, joka on avoinna itselleen sopivimpana aikana.

Upeaa taidetta löytyy 26:n yrityksen näyteikkunoista. Mukana on 38 taiteilijaa eli yli 100 teosta. Taidepolun varrelta löytyy monenlaista taidetta aina kuvataiteesta macrameetaiteeseen sekä komediasta nukkekotiharrastajien töihin. Uutta tapahtumassa on Galleria Taidepolku Into, joka sijaitsee osoitteessa Kauppalankatu 5. Galleria on avoinna torstaista perjantaihin klo 12-18 sekä lauantaisin 10-16. Paikalla on aina taiteilija, joka opastaa taidehankintojen saloihin.

Tapahtuma on siis taiteilijatiimin järjestämä yhdessä Kouvolan Ydinkeskusta ry:n ja paikallisten yritysten kanssa. Taiteilijat ovat Pilvi Veijanen, Mervi Irene Erkkilä, Kaivotar Production, Päivi Sohlsten, Eeva Kuisma, Elen Palmroos, Leena Raussi Art, Annu Pekkala-Heikkilä, Heidi Laukka, Eija Kylliäinen, Eijan polku, Minna Pärttö, Tiina Marjeta, Anniina Salo, Heikki Rautio, Sari Hakala, Johanna Nenonen, Pekka Korpi, Sissi Ramstedt, Pirjo Pietiläinen, Leena Kosonen, Eeva-Kaisa Puuskari Art, Niina Helimaa, Riina Pasi, Teemu Pyhäniemi Photography, Valkealan kansalaisopiston keramiikkaryhmä, Velmut Comedy, Annika Salmi Art, Jenniemiliadesing, Ulla Korjala, Kymin Nikkarit ja nukkekotiharrastajat, Jenni Höök Photography, Tiiatiart, sunKuva Photography, Marja Seppälä, Anna-Karoliina Pelto, Arja Kettunen sekä Kouvolan Seurakunnan varhaiskasvatuksen kerholaiset.

Tapahtumaa on tukenut Kymin osakeyhtiön 100-vuotissäätiö ja Raino Kukkosen säätiö.

Kouvolan keskustan yhteistyökumppaneita ovat Kouvolan Teatteri, Parturi-Kampaamo Cappa, Ekohoitola ja luonnonkosmetiikka putiikki Ekoeloa, Valokuvausliike Näppäri, Kouvolan Silmälasimarket, Aito Luontaistuotekauppa, Nissen, OmaSäästöpankki, Bar Cafe Columbia, Kahviputiikki Papulaari, City Bardurilla, Ompelukoneliike O&J Niemelä, La Vie de Marrakech, Kiinteistö Oy Torinreuna, Jolene Happy Bar, Universalis, Ramin konditoria ja kahvila, Muotitalo Lehto, Kuusaan LiiviShop, Fenno Optiikka Manski, Studio Somana, Instrumentarium, Irish Pub Old Tom ja Kouvolan seurakunta.

Tapahtuman markkinointi ulottuu aina Kotkasta ja Lahdesta Mikkeliin ja Lappeenrantaan saakka, joten toivomme, että ihmiset jalkautuvat löytämään taiteen ja samalla havainnollistavat, mitä liikkeitä on Kouvolassa.

Tammikuu potkaistaan siis käyntiin Taidekävellen!

Kaupallista vuotta 2022 toivottaen,

Kati Klaavuniemi
toiminnanjohtaja
Kouvolan Ydinkeskusta ry