PÄÄKIRJOITUS HELMIKUU 2022

Kevättä kohti!

Lunta on satanut viime päivinä Kouvolaan oikein urakalla ja toistuvien lumitöiden lomassa ei kevät ole ollut päällimmäisenä mielessä. Mutta kappas, kalenteria katsoessa mehän olemme jo helmikuun puolella! Tämä tarkoittaa sitä, että valon määrä lisääntyy päivä päivältä ja olemme hyvää vauhtia matkalla kohti kevättä. Kevät on mahdollisuuksien ja toivon aikaa. Se tuo valoa arkeen ja syrjäyttää talven pimeyden.

Kevät on myös ainakin itselle ollut pienestä talvihorroksesta herättelevä vuodenaika, jolloin mieli ja ajatukset alkavat virittyä eloon. On aika kaivautua pois vilttien alta, lähteä liikkeelle ja nähdä muita ihmisiä. Aloittaa erilaisten tapahtumien, vierailujen ja tulevan kesän suunnittelu. Pari edellistä kesää on mennyt rauhallisissa ja kotoisissa merkeissä, niin tulevana kesänä aion kyllä aktivoitua niidenkin edestä.

Uskon, että en ole ainut, joka on lopen kyllästynyt ainaiseen etäilyyn. Me kaikki tarvitsemme sosiaalista kanssakäymistä ja muiden ihmisten näkemistä. Meillä asiakkailla on akut ladattuna ja ne vain odottavat sitä, että pääsemme taas normaaliin tapaan elämään, liikkumaan ja tapaamaan ystäviä. Missä muuallakaan, kuin Kouvolan keskustassa!

Tänään lounaalla käydessä oli kiva huomata, että väki alkaa pikkuhiljaa palata takaisin työpaikoille, lounaille ja asioimaan keskustassa. Helmikuinen arkipäivä Kouvolan keskustassa vaikutti vilkkaalta. Näyttäisi siltä, että muutkin kuin minä ovat heräilemässä talvihorroksesta kohti kevättä.

Olethan sinäkin?

Valoisaa kevättä toivottaen,

Essi Kortesalo, hallituksen jäsen

Essi Kortesalo