PÄÄKIRJOITUS HUHTIKUU 2023

Vilkas kuuma kesä

Kesä ja kärpäset. Niitä jo odotellaan. Ja kesän ja kärpästen myötä erilaisia tapahtumia.

Keskustan kesä starttaa jo toukokuun lopussa, kun Motorsporttia Manskilla kerää yhteen Kouvolan seudun moottoripyörä- ja autoharrastajia. Jälleen hieno näyte kouvolalaisesta yhteisöllisyydestä: kyllä me osataan, kun vain nähdään yhteinen maali. Kesäkuun alussa saadaan puolestaan Street Food Festival, joka myös on tapahtumakentällä uusi tuttavuus Kouvolassa. Street foodit Kouvolaan tuo Esa Valle / Clogs Company Oy ja yleisöhän pääsee herkuttelemaan ja kiertämään makumatkaa aina Savosta Kaukoitään. Kannattaa pitää mielessä myös tori, markkinat ja kesän huipennus eli Taiteiden yö. Kaikki löytyvät osoitteesta kouvolansome.com.

Eniten Kouvolassa kuitenkin odotetaan Kuninkuusraveja, jotka ajetaan raviradalla 4.8.–6.8. Kuninkuusravien ympärille liittyy monenlaisia odotuksia, sillä mehän kaikki tiedämme, että ravikansa on iloista porukkaa. Monelle Kuninkuusravit tarkoittaa ennen kaikkea kavereiden näkemistä, viihtymistä ja nauttimista kesästä, ja myös tähän tunnelmaan me haluamme kaikki päästä.

Viime vuonna Kunkkarit ajettiin Forssassa. Forssan Kuninkuusravit toivat alueelle noin kymmenen miljoonaa euroa. Forssan Seudun Hippos kertoi tiedotteessaan, että Kuninkuusraveissa käyneistä kolme neljäsosaa saapui maakunnan ulkopuolelta. Eniten rahaa käytettiin majoitus- ja ravintolapalveluihin, mutta myös esimerkiksi ostoksiin ja kulkemiseen seutukunnalla. Kuulostaa lupaavalta.

Forssassa kävijöitä oli 45 000 ja Kouvolan tavoite on maltillinen 50 000 vierasta. Ravien järjestelystä vastaava Valkealan hevosystäväinseura ja Kouvolan kaupungin matkailuasioista vastaava VisitKouvola kannustavat kouvolalaisia tarjoamaan kotinsa tai kesämökkinsä yksityismajoituskohteeksi raviviikonlopulle. Mutta majoituksen lisäksi ravivieraat syövät, juovat ja nauttivat elämästä. Myös ravintoloita kannustetaan nyt ennakoimaan ja olemaan aktiivisia oman näkyvyytensä suhteen.

Pieni muistilista yhdistyksen jäseninä oleville ravintoloille:
– Muista hakea lupa terassilaajennukselle
– Mikäli haluatte mukaan Kuninkuusraveissa jaettavaan ravintolakarttaan, yhteys Ydinkeskustan toimistolle.
– Mikäli haluatte raviviikonlopun ohjelmat esille yhteismarkkinointiin (ainakin kouvolansome.com tapahtumakalenteri ja ravintoloihin jaettavat pöytästandit) yhteys Ydinkeskustan toimistolle.

Vilkasta kesää odottaen,

Kati Klaavuniemi,
toiminnanjohtaja

Kati Klaavuniemi kuva