PÄÄKIRJOITUS HEINÄKUU 2023

Asiakas on aina ostohousut jalassa

Kuninkuusravit lähenevät kovaa vauhtia ja nyt on viimeistään aika pohtia, miten yritykset saisivat kaiken hyödyn irti tästä kymmeniä tuhansia ihmisiä yhteen keräävästä suurtapahtumasta. Suuret tapahtumat ovat aina hyvä syy tehostaa näkyvyyttä ja saada myyntiä.

Rakenna brändiäsi
Lomalla ja muutenkin vapaalla ihmisten aivot ovat eri taajuudella kuin arkena yleensä. Mikäli yrityksesi ei tee loma-aikoina tai tapahtumissa kauppaa, lomat ja tapahtumat voi hyödyntää brändi-imagon rakentamiseen. Järjestä esimerkiksi hauska ihmisiä ilahduttava kampanja tai muu tempaus, jonka tuotto-odotus ei ole suuri tai teet sen vain tempauksena. Jäät varmasti ihmisten mieleen positiivisella tavalla ja kaupat syntyvät sitten myöhemmin.

Jää mieleen hyvällä palvelulla
Miten sinä voisit auttaa tapahtumaan osallistuvaa matkailijaa, muuten vain lomailevaa tai viime hetken shoppailijaa? Voisitko tarjota heille vielä jotain enemmän? Tärkeää on myös mainostaa liikkeesi aukioloaikoja, sillä matkailija ei sinua googleta, jos hän ei tiedä olemassaolostasi. Jos olet helposti saavutettavissa, palvelet paremmin kuin asiakas osasi odottaakaan ja jätät vielä hyvän mielen, olet varmasti vilkkaan kesän voittaja, jonka luo palataan yhä uudestaan.

Suunnittelemalla säästät
Suunnittelua ei ole koskaan liikaa. Ja suunnitelmaa ei koskaan tarvitse noudattaa kirjaimellisesti: se on vain kartta, jonka askelmerkkejä voi ja pitääkin tarkastella aina matkanvarrella. Helppo suunnitelma syntyy, kun otat kynän käteesi ja piirrät paperille, miten ja mistä asiakkaasi, lomailija tai matkailija sinut löytää ja mitä sinun pitää vielä tehdä, jotta koko polku siitä löytämisestä aina siihen kuitin ojentamiseen sujuu tavalla, joka varmistaa myös asiakkaan paluun. Asiakkaalla on aina ostohousut jalassa, sinun pitää vain saada hänet toimimaan.

Yhteismarkkinointi – mitä se on?
Yhteismarkkinoinnissa kustannukset jaetaan osallistuvien yritysten kesken, mutta markkinoinnista saatu hyöty monistuu. Esimerkiksi Kuninkuusravien tyyppisten suurtapahtumien yhteydessä on paljon mahdollisuuksia mainostaa muiden joukossa.  Kun väkeä on liikkeellä kesäisen tapahtuman myötä, hyötyvät siitä kaikki alueen yrittäjät!

Näy kauttamme
Myös Kouvolan Ydinkeskusta tarjoaa mahdollisuuksia näkyä. Jäsenyrityksistä voidaan tehdä sosiaaliseen mediaan esittelyjä (ovat muuten olleet tosi katsottuja) tai yritys voi näkyä verkkosivuillamme. Google arvostaa ristiin linkityksiä ja näkyminen muuallakin kuin omissa kanavissa lisää yrityksen näkyvyyttä myös Googlessa. Kannattaa siis olla mukana meidänkin kanavissa.

Ole siis mukana, kun tänä kesänä teemme lisää Kouvola-faneja Suomeen!

Kaupallista kesää toivotellen,

Kati Klaavuniemi
toiminnanjohtaja
Kouvolan Ydinkeskusta ry